Lakefieldissä on varsin erikoisesti 5 ydintä: yksi tehokas Sunny Cove ja neljä vähävirtaista Tremontia.

Intel esitteli Foveros-paketointiteknologian ja ensimmäisen siihen perustuvan prototyyppisirun jo viime vuoden joulukuussa. Vuoden alussa yhtiö paljasti ensimmäisen Foveros-piirin koodinimeksi Lakefield.

Lakefield on Intelin kuvailun mukaan hybridiprosessori, sillä se hyödyntää yhtä tehokasta Sunny Cove- ja neljää vähävirtaista Tremont-ydintä. Sunny Cove on tuttu Core-sarjan prosessoreista ja Tremont uuden sukupolven Atom-ydin. Lisäksi Lakefieldistä löytyy muun muassa Gen11-grafiikkaohjain.

Twitteristä tuttu vuotaja Tum Apisak on julkaissut nyt ensimmäiset tiedot Lakefield-prototyypistä testikäytössä. UL Benchmarksin 3DMark-testin tulostiedoista leikatussa kuvassa prosessori tunnistuu Genuine Intel(R) CPU 0000 @ 2.50 GHz -nimellä, mikä on tuttu nimi Intelin aiemmista julkaisemattomista Engineering Sample -prosessoreista.

Vaikka nimessä mainitaan 2,5 GHz, tunnistaa 3DMarkin SystemInfo prosessorin peruskellotaajuudeksi 3,1 GHz ja maksimi Turbo-kellotaajuudeksi 3166 MHz. Ei olisi kuitenkaan ensimmäinen kerta, kun 3DMark tulkitsee julkaisemattoman prosessorin kellotaajuuksia väärin.

Lakefieldiksi prosessori paljastuu viimeistään prosessoriydinten kohdalla, sillä prosessorissa on varsin erikoisesti viisi ydintä. Tulkinnan vahvistaa käytetty emolevy, Intel Corporation Lakefield LPDDR4x T4 RVP.

Valitettavasti Tum Apisak ei julkaissut kuvaa varsinaisesta tuloksesta Gen11-grafiikkaohjaimella. Hän kuitenkin mainitsee twiitissään GPU Scoren olevan 11xx ja Physics Scoren 52xx pistettä Fire Strike -testissä.

Lähde: Tum Apisak @ Twitter

This site uses XenWord.
;