Piirisarjaperheen rakenne on perin tutun oloinen aiemmilta vuosilta, mutta mielenkiintoisena yksityiskohtana vuotaja vihjaa niiden tukevan myös joitain muita, kuin Arrow Lake -prosessoreita.

Uutisoimme aiemmin vuotaneesta kuvasta, joka paljasti Intelin Arrow Lake-S -alustan pääominaisuudet. Nyt nettiin on vuotanut kaikkien 800-sarjan piirisarjojen ominaisuudet.

VideoCardz uutisoi vuodosta, jossa näkyy kaikkien 800-sarjan piirisarjojen ominaisuudet. Mielenkiintoisena yksityiskohtana vuotaja Jaykihn huomauttaa, että Arrow Lake-S ei tule välttämättä olemaan ainut prosessoriarkkitehtuuri, joka tulee hyödyntämään 800-sarjan piirisarjoja. Kyse tuskin on kuitenkaan viittauksesta saman sukupolven Lunar Lakeen, sillä vähävirtaisena piirinä se hoitaa kaikki piirisarjatehtävät itsenäisesti.

Intelin 800-sarja tulee rakentumaan viidestä mallista, joista osa on tarkoitettu lähinnä yritys- tai työasemakäyttöön. Viime sukupolveen verrattuna Hx70-malli jää pois ja 600-sarjasta tuttu Wx80 tekee paluun. Kuluttajien kannalta kiinnostavimmat ovat luonnollisesti edullisempi B860 sekä ylikellotuksen mahdollistava Z890. Yrityspuolelle on tarjolla H810, Q870 ja ilmeisesti työasemakäyttöön tarkoitettu W880, joka vastaa ominaisuuksiltaan Z890-mallia vPro-ominaisuuksilla, mutta ilman ylikellotustukea.

Kaikki 800-sarjan PCIe-väylät ovat vähintään PCIe Gen 4 -tasoa, mutta mielenkiintoisesti piirisarja vaikuttaa myös prosessorilta saatavilla oleviin väyliin sekä ThunderBolt- ja USB4-liitäntöihin. Edullisimmalla H810:llä prosessorilta saadaan vain yksi 16-linjainen PCIe 5.0 -väylä eikä lainkaan PCIe 4.0 -väyliä. Kuluttajapuolen B860 puolestaan tarjoaa 16-linjaisen paikan lisäksi myös PCIe Gen 5 x4 -paikan NVMe-asemalle, mutta Gen 4 -paikkoja siltäkään ei heru. Kumpikin tarjoaa lisäksi vain yhden Thunderbolt 4 / USB 4 -liitäntää prosessorilta. Z890, Q870 ja W880 tarjoavat prosessorilta joko yhden PCIe 5.0 x16 ja yhden x4 -väylän, kaksi x8- ja yhden x4-väylän tai yhden x8- ja kolme x4-väylää. Lisäksi koko kolmikko tarjoaa yhden PCIe Gen 4 x4 -väylän sekä kaksi Thunderbolt 4 / USB 4 -liitäntää. Löydät piirisarjojen tarkat ominaisuudet uutisen pääkuvan taulukosta.

Lähde: VideoCardz

This site uses XenWord.
;