Suomessa kauppojen hyllyiltä ei todennäköisesti tule huomenna löytymään Intelin uusia 6-ytimisiä K-sarjan Coffee Lake -prosessoreita.

io-techin selvityksen ja tietojen mukaan Suomeen ei todennäköisesti tulla saamaan saatavuusongelmien takia 6-ytimisiä Core i5-8600K- ja Core i7-8700K -malleja ajoissa, jotta ne olisivat huomenna jälleenmyyjien varastoissa ja kuluttajille toimitettavissa tai kaupasta ostettavissa.

Kriittisimmät saatavuusongelmat koskevat koko Pohjoismaita ja ainakin Ruotsissa tilanne on vastaava. Muuallakin Euroopassa ja esimerkiksi Saksassa saatavuus tulee olemaan rajoitettua ja myyntiin odotetaan uutuusprosessoreita jotain satoja kappaleita.

Edullisinta neliytimistä Core i3-8350K -mallia saattaa löytyä huomenna ostettavaksi hyllystä.

Saatavuusongelmien taustalla lienee Intel päätös aikaistaa suunnitelmiaan ja tuoda Coffee Lake -koodinimelliset 8. sukupolven Core -prosessorit myyntiin jo tämän vuoden puolella. 7. sukupolven Kaby Lake -koodinimelliset Core-prosessorit julkaistiin vasta 9 kuukautta sitten ja alkuperäisen aikataulun mukaan Coffee Lakeen piti siirtyä vasta ensi vuonna. Mahdollisia syitä Coffee Laken kiirehtimiseen ovat ongelmat uudessa 10 nanometrin tuotantoprosessissa sekä AMD:n keväällä julkaisemat Ryzen-prosessorit, jotka toivat 6- ja 8-ytimiset prosessorit työpöydälle kilpailukykyiseen hintaan.

This site uses XenWord.
;