Core i9-7900X:n ylikellottamiseen käytettiin AiO-nestejäähdytystä ja prosessori oli delidattu, eli sen lämmönlevittäjä oli poistettu prosessorin päältä.

Keskustelupalstoilla spekuloidaan parhaillaan Intelin uusien Skylake-X-arkkitehtuuriin perustuvien prosessoreiden kellottuvuudesta. Core X -sarjaan kuuluvista prosessoreista on esitelty vasta osa, mutta ainakin niiden kellotaajuudet ovat kasvaneet merkittävästi viime sukupolven Broadwell-E-prosessoreihin nähden.

Saksalainen ylikellottaja Roman ”der8auer” Hartung on päässyt ylikellottamaan Skylake-X LCC -siruun perustuvaa Core i9-7900X -prosessoria. Core i9-7900X:ssä on käytössä kymmenen prosessoriydintä, jotka kykenevät suorittamaan samanaikaisesti kahtakymmentä säiettä.

Ylikellotustesteissä der8auer sai Core i9-7900X:n venymään Corsairin AiO-nestejäähdytyksellä 4,8 GHz:n kellotaajuudelle, kun käytössä oli prosessorin lämmönlevittäjä vakiotahnoineen. Ilman lämmönlevittäjää tai vakiotahnoja eli ns. delidattuna sama prosessori venyi 5 GHz:n kellotaajuudelle kyllin vakaana ajamaan Prime95 1344K -testiä tunnin ajan.

Prosessorin lämmöt nousivat testin aikana korkeimmillaan 89 asteeseen ja sen käyttöjännite oli asetettu 1,32 volttiin. Hajonta prosessoriydinten lämpötiloissa oli varsin suurta, sillä matalin maksimilämpötila yhdelle ytimelle oli 77 astetta.

Der8auer muistuttaa videollaan kuitenkin siitä faktasta, että hänen ylikellotustestissä käyttämänsä prosessori oli testattu etukäteen eikä siten välttämättä anna realistista kuvaa kaupasta ostetun yksilön ylikellotettavuudesta. Kaikki prosessorit ovat yksilöitä ja yksilöiden väliset erot ylikellotettavuudessa voivat olla merkittäviä.

This site uses XenWord.
;