Cannon Lake on Intelin ensimmäinen 10 nanometrin valmistusprosessilla valmistettava prosessori.

Intelin 10 nanometrin prosessilla valmistettavia Cannon Lake -prosessoreita on odotettu markkinoille jo pieni iäisyys. Alun perin prosessorin julkaisun piti tapahtua jo vuonna 2016, mutta erinäisten valmistusprosessiin liittyvien ongelmien vuoksi prosessoria ei ole nähty vieläkään markkinoilla.

Vaikka Cannon Lakeja ei ole nähty vielä parrasvaloissa, varmisti Intel CES 2018 -messuilla aloittaneensa niiden toimitukset myöhään viime vuonna. Tarkempaa tietoa tulevien prosessoreiden luonteesta saatiin Intelin ilmeisesti vahingossa julkaisemasta versiosta prosessoreiden mikrokoodien päivitysaikataulusta: Aikatauluun oli listattu aluksi myös Cannon Lake -prosessorit, jotka on sittemmin poistettu kaiken kansan silmien alta.

Intelin lipsahduksen vuoksi nyt tiedetään, että ensimmäiset Cannon Lake -variantit kuuluvat U-prosessorisarjaan. Intelin U-sarjan prosessoreiden TDP-arvo on asetettu 15 wattiin, eli ne on tarkoitettu lähinnä Ultrabook-luokan tietokoneisiin.

Sama dokumentti paljastaa myös, että ensimmäiset Cannon Lake-U -prosessorit ovat kaksiytimisiä ja niistä julkaistaan versio sekä GT2-grafiikkaohjaimella että täysin ilman grafiikkaohjainta. Jälkimmäinen malleista kuulostaa sinänsä varsin erikoiselta ratkaisulta, sillä tyypillisesti 15 watin prosessoriin turvautuvissa tietokoneissa käytetään nimenomaan vähävirtaista integroitua grafiikkaohjainta.

Lähde: Tom’s Hardware

This site uses XenWord.
;