GamersNexus-sivusto on emolevytestiensä yhteydessä tutustunut pintaa syvemmältä MSI:n M.2 Shield -ominaisuuteen, jonka markkinoidaan suojaavan ja jäähdyttävän emolevylle asennettavaa M.2 SSD:tä.

Muutamista MSI:n Z270-emolevyistä löytyvä M.2 Shield on hyvin ohut lämpöäjohtavalla teipillä varustettu metalliliuska, joka asetetaan M.2 SSD:n NAND-piirien päälle ja kiristetään paikoilleen ruuvilla. MSI markkinoi Shieldin suojaavan ja hyvin selväsanaisesti myös jäähdyttävän M.2 SSD:tä, jonka ansiosta liian korkeasta lämpötilasta johtuva throttlaus ja hidastuminen voidaan välttää.

Jo teoriassa M.2 Shield on niin ohut ja sen jäähdytyspinta-ala on lähes olematon, että konseptin toimivuus on vähintäänkin kyseenalainen. Kun M.2 SSD asennetaan PCI Express -liittimien väliin emolevyn pinnalle ja lämpimän näytönohjaimen tai näytönohjaimien viereen, vaarana saattaa olla, että jäähdytyksen sijaan M.2 Shield heikentää jäähdytystä ja aiheuttaa lämpötaskun.

msi-m2-31012017

Käytännön testeissä GamersNexus oli liittänyt lämpötila-anturit HyperX Predator M.2 SSD:n ylä- ja alapuolelle ja mitannut lämpötilat M.2 Shieldillä ja ilman sitä. Tulosten perusteella yläpuolelta mitattuna lämpötila oli M.2 Shieldin kanssa vajaan yhden asteen alhaisempi, mutta alapuolelta mitattuna neljä astetta lämpimämpi.

Tulosten perusteella näyttäisi siltä, että M.2 Shieldin käyttö ei ole suositeltavaa ainakaan jäähdytysmielessä ja MSI:n markkinointiosastolla saattaa olla tarve tarkistaa lausuntojaan.

Lähde: GamersNexus

This site uses XenWord.
;