Lemmenjoeksi ristitty Sailfish 3.0.0 tuo useita uusia ominaisuuksia itse käyttöjärjestelmään ja parantaa käyttöliittymän sulavuutta, mutta osa Sailfish 3:n uudistuksista ja parannuksista seuraa perästä vasta myöhempien versiopäivitysten mukana.

Kotimainen Jolla on julkaissut kolmannen sukupolven Sailfish-käyttöjärjestelmän. Sailfish 3.0.0 tunnetaan Suomen suurimman kanssallispuiston mukaan lisänimellä Lemmenjoki. Myös tulevat Sailfish 3 -versiot tullaan nimeämään kansallispuistojen mukaan, kun aiemmin nimien lähteinä ovat toimineet järvet ja joet.

Sailfish 3:n merkittäviä uudistuksia ovat esimerkiksi suoraan käyttöjärjestelmään integroidut VPN-optiot, yrityskäyttöön suunnatut Wi-Fi-ominaisuudet, Mobile Device Manager eri laitteiden hallintaan, muistikortin salausominaisuudet sekä tietenkin parantunut suorituskyky. Uudessa Sailfishissä on panostettu myös turvallisuuteen entistä enemmän ja etenkin silmällä pitäen alueellisia lisensointimahdollisuuksia.

Käyttöjärjestelmän muita uudistuksia on uusi ylävalikko, joka mahdollistaa pika-asetusten ja pikakuvakkeiden esiin tuomisen missä ja milloin tahansa, tuki USB On-The-Go -tallennusratkaisuille, uudet näppäimistön eleet ja Light Ambiences -ulkonäköpäivitys. Lisäksi uudistunut kamera tarjoaa mahdollisuuden juuri napattujen kuvien selaamiseen avaamatta puhelimen lukitusta. Lisää uusia ominaisuuksia on luvassa myöhempien Sailfish 3 -versioiden mukana.

Jolla on panostanut myös paljon käyttäjäkokemuksen sulavuuteen. Käyttöliittymää on paranneltu esimerkiksi kirjoittamalla uudelleen ohjelmien käynnistykseen liittyvät rutiinit. Suurempi suorituskykyloikka on luvassa vielä myöhemmin, kun koko Qt-kehys saa osakseen ison päivityksen. Qt-päivityksen kerrotaan parantavan käyttöliittymän suorituskykyä ja vasteaikoja peräti 50 %:lla.

Sonyn Xperia-puhelimille ja tulevaisuudessa Gemini PDA:lle suunnattu Sailfish X -versio käyttöjärjestelmästä tulee päivittymään 8. marraskuuta. Päivitys laajentaa Xperia-tuen nykyisestä X-mallista koko XA2-perheeseen.

Sailfish 3.0.0 tulee ensin saataville Early Access -versiona ja lähiviikkoina sen saatavuutta laajennetaan kaikille käyttäjille. 3.0.1-päivitys tullaan julkaisemaan nykyaikataulun mukaan joulukuu alkupuolella.

Lähde: Jolla

This site uses XenWord.
;