Lenovo on esitellyt CES-messuilla uuden Motorolan valmistaman ThinkPhone-puhelimen lisäksi myös odotetusti uudistuksia tietokonepuolellekin.

Yoga-kannettavien puolelle yritys esitteli kahdella OLED-näytöllä varustetun Yoga Book i9:n. Kyseessä on kannettava tietokone, jonka näppäimistöosuus on korvattu toisella kosketusnäytöllä. Molemmat näytöt ovat kooltaan 13,3 tuumaa ja resoluutioltaan 2,8K sekä tarjoavat kosketusominaisuudet. Pelkät näytöt sisältävä kannettava toimitetaan yhdessä folio-suojakuoren kanssa, jonka voi liittää Bluetoothilla yhteyden muodostavaan näppäimistöön, mikäli kosketusnäytöillä kirjoittaminen ei houkuttele.

Yoga Book i9:n myynti alkaa kesäkuussa 2099,99 dollarin suositushintaan.

Yoga-mallistoon tuotiin myös uusi 31,5-tuumainen all-in-one-tietokone, Yoga AIO 9i, uusi Yoga Slim 6i-kannettava sekä päivitetyt Yoga 9i-, Yoga Slim 7i Carbon- ja Yoga 6 -kannettavat tuoreimmilla Intelin 13. sukupolven sekä AMD:n Ryzen 7000 -sarjan prosessoreilla.

Yoga AIO 9i:n myynti alkaa vuoden kolmannella neljänneksellä 1799,99 dollarin suositushintaan ja Yoga Slim 6i:n (729,99 dollaria) sekä päivitettyjen kannettavamallien puolestaan huhtikuussa.

Windows-laitteiden lisäksi Lenovo esitteli myös 14,5-tuumaisella 120 hertsin 3K-resoluution OLED-näytöllä varustetun Lenovo Tab Extreme -Androd-tabletin MediaTekin Dimensity 9000 -järjestelmäpiirillä. Tabletin takakuoreen on integroitu teline, jolla laitteen saa pysymään pystyssä ja jota käytetään myös erikseen myynnissä olevan näppäimistön kiinnittämiseen.

Lenovo Tab Extreme toimitetaan Android 13 -käyttöjärjestelmällä ja sille luvataan kolme Android-päivitystä sekä neljän vuoden tietoturvakorjaukset. Lenovo Tab Extremen myynti alkaa vuoden 2023 loppupuolella 1199,99 dollarin suositushintaan.

Pelaajille suunnattuun Legion-mallistoon Lenovo julkaisi päivitetyt Legion Tower 7i, 5 ja 5 pöytätietokoneet sekä Legion Pro 7-, 7i-, 5- ja 5i-kannettavat.  Käytännössä pelikoneiden sisälle päivitettiin mallista riippuen Intelin tai AMD:n tuoreimmat prosessorit sekä NVIDIAn RTX 40 -sarjan näytönohjaimet. Legion 7-mallien TDP-arvoksi valmistaja ilmoittaa maksimissaan 235 wattia ja Legion 5 -mallien puolestaan 200 wattia.

Lenovo Legion Pro 7i:n myynti alkaa maaliskuussa ja Legion 5 Towerin toukokuussa. Muut pelitietokoneet saapuvat markkinoille kuluvan vuoden huhtikuussa. Perusmallien suositushinnat vaihtelevat 1199,99 eurosta aina 2699 euroon.

Enemmän työkäyttöön suunnattujen Think-laitteiden puolelle valmistaja esitteli rautapäivitysten lisäksi mielenkiintoisen ThinkBook Twist -kannettavan, jonka näyttöosa kääntyy tarvittaessa ympäri. Kannettavan omana näyttönä toimii 13,3-tuumainen 2,8K-resoluution OLED-näyttö, mutta tarvittaessa kannen puolelta sisälle on taitettavissa myös 12-tuumainen e-Ink-näyttö. Molemmat näytöt ovat myös kosketusnäyttöjä, eli laitetta voi käyttää myös tabletin tapaan.

ThinkBook Twistin myynti alkaa kesäkuussa 1649 dollarin suositushintaan.

Toisena mielenkiintoisena uutuutena toimii ThinkBook 16P Gen 4:n ylälaitaan lisätyt pinnit, jotka mahdollistavat Magic Bay -nimeä kantavien lisälaitteiden liittämisen kannettavan ylälaitaan. Ensi alkuun valmistaja tuo saataville integroitua kameraa paremman Magic Bay 4K -webkameran, Magic Bay Light -valon sekä Magic Bay LTE -antennin, jolla kannettavan ominaisuuskattauksen voi lisätä myös tuen mobiiliverkoille.

Tarkemmin valmistajan uutuusjulkaisuihin voit tutustua lähdelinkkien takaa.

Lähteet: Lenovo (1), (2), (3)