Tuoteperheen ensimmäinen Helio A22 -malli on neliytiminen ja tukee kaksoiskameraa sekä kevyitä tekoälyominaisuuksia.

MediaTek on julkaissut eilen uuden Helio A-sarjan järjestelmäpiirimalliston, joka on suunnattu edullisiin älypuhelimiin. Uudet A-sarjan mallit sijoittuvat Helio-tuoteperheen alapäähän Helio X- ja Helio P -mallien alapuolelle.

Uuden tuoteperheen ensimmäinen piiri on nimeltään Helio A22, joka lanseerattiin vaivihkaa jo kesäkuun puolivälissä Xiaomi Redmi 6A -puhelimen yhteydessä. Uutuuspiiri valmistetaan TSMC:n 12 nanometrin FinFET-tuotantoprosessilla ja se hyödyntää MediaTekin CorePilot 4.0 -tekniikkaa. Piirin keskeisimpiä ominaisuuksia ovat neljä 2,0 GHz:n maksimikellotaajuudella toimivaa Cortex-A53-prosessoriydintä, PowerVR GE8320 GPU, integroitu LTE-modeemi sekä erillinen sensoridataa käsittelevä suoritin.

Helio A22 tukee sekä nopeaa LPDDR4X- että edullisempaa LPDDR3-muistia. Näytöt ovat tuettuina 20:9-kuvasuhteeseen ja HD+-tason 1600 x 720 pikselin resoluutioon saakka. Kamerapuolella tuettuna ovat 13 + 8 megapikselin kaksoiskameraratkaisut tai jopa 21 megapikselin yksittäiskamerat kaksoiskuvasignaaliprosessorin voimin. Piiriin on integroitu myös kevyitä tekoälytoiminnallisuuksia, jotka mahdollistavat mm. kasvojentunnistuksen, kuvagallerian älytoiminnot sekä kameran syvyysterävyysefektit. Integroitu LTE-modeemi tukee 300 megabitin latausnopeutta ja 150 megabitin lähetynopeutta sekä 4G-yhteyksiä kahdella SIM-kortilla. Piiriin sisältyy myös Bluetooth 5.0 -tuki.

Helio A22 -piiri on jo massatuotannossa ja lisää A-sarjan piirejä voi odottaa julkaistavaksi myöhemmin.

Lähde: MediaTek

This site uses XenWord.
;