Microsoft julkaisi Windows-päivityksen PTI-ongelmaan poikkeuksellisesti heti, eikä seuraavan Patch Tuesdayn yhteydessä.

Alun perin Intelin prosessoreista paljastunut tietoturva-aukko on pitänyt myös io-techin kiireellisenä tänään, kun yritys toisensa jälkeen on kommentoinut asiaa tavalla tai toisella. Sittemmin on paljastunut, että ongelma koskee jollain tasolla myös muita prosessorivalmistajia.

Microsoft on kertonut päätyneensä poikkeukselliseen ratkaisuun ja julkaissut päivityksen Windows-käyttäjille jo nyt, kun yleensä se julkaisee päivityksiä vain Patch Tuesday -päivinä. Lisäksi yhtiöllä on parhaillaan käynnissä pilvipalveluidensa päivitys ongelman paikkaamiseksi.

We’re aware of this industry-wide issue and have been working closely with chip manufacturers to develop and test mitigations to protect our customers. We are in the process of deploying mitigations to cloud services and have also released security updates to protect Windows customers against vulnerabilities affecting supported hardware chips from Intel, ARM, and AMD. We have not received any information to indicate that these vulnerabilities had been used to attack our customers.

Huolimatta Microsoftin lausunnosta ainakaan allekirjoittaneen Windows 10 ei löytänyt vielä uusia päivityksiä.

Päivitys:

Microsoftin päivitys ongelmaan on nimeltään KB4056892 ja se on nyt ladattavissa joko Windows Updatesta tai manuaalisesti Microsoft Update Catalogista.

Lähde: The Verge

This site uses XenWord.
;