Windows 10:n uuden version kenties odotetuin uudistus on DirectX 12 Ultimate -rajapinta.

Microsoft julkaisee Windows 10:lle pienempiä päivityksiä pitkin vuotta, mutta isommat päivitykset julkaistaan kahdesti vuodessa, keväällä ja syksyllä. Nyt Windows 10:lle on julkaistu uusi May 2020 eli Toukokuu 2020 -päivitys, mikä nostaa käyttöjärjestelmän versionumeron 2004:ään.

Windows 10 2004 tuo mukanaan muun muassa uudistuksia Bluetooth-laitteiden parituksen helpottamiseksi, uusia kaomoji-hymiöitä Windowsin sisäänrakennettuun emoji-näppäimistöön, mahdollisuuden nimetä virtuaalityöpöydät organisoinnin helpottamiseksi sekä tuen Xbox Game Barin kolmansien osapuolten laajennoksille. Ja tietenkin pelaajia kiinnostava tuki DirectX 12 Ultimate -rajapinnalle, josta voit lukea lisää aiemmasta uutisestamme.

Edelleen EdgeHTML-pohjaisena pysyvä Edge on saanut puolestaan ensimmäisenä Win32-ohjelmana Segment heap -muistinvarauspäivityksen, minkä kerrotaan pienentävän selaimen muistinkäyttöä parhaimmillaan jopa 27 prosenttia. Laskimen voi nyt asettaa näkymään aina päällimmäisenä ikkunana ja Muistiota kerrotaan saaneen jälleen pieniä viilauksia. Voit tutustua muihin muutoksiin Microsoftin blogissa.

Windows 10 May 2020 -päivitys on saatavilla jo nyt Windows Update -palvelun kautta. Sen pitäisi ilmestyä ladattavaksi, kun tarkistaa päivitysten saatavuuden manuaalisesti. Koska päivitys tulee jakoon porrastetusti, se ei välttämättä kuitenkaan näy vielä kaikille edes manuaalisen haun jälkeen. Tällöin päivitys onnistuu käyttämällä Microsoftin Update Assistant -työkalua.

Lähde: Microsoft

This site uses XenWord.
;