Windowsin järjestelmäkuvakkeet saapuivat vasta Dev-kanavan Windows Insider -käyttäjille, eikä peruskäyttäjien päivitysaikataulusta ole tällä hetkellä tietoa.

Microsoft aloitti Windowsin kuvakekirjaston uudistamisen uuden muotokielen mukaiseksi viime vuonna. Nyt Insider-käyttäjät ovat saaneet tuoreen version mukana pitkän liudan uusia ikoneja, jotka muuttavat käyttöjärjestelmää silmin nähtävästi.

Windows 10:n kuvakkeiden päivitysurakka alkoi jo viime vuonna sisäänrakennettujen sovellusten kuvakepäivityksillä. Sittemmin päivityksiä on tullut tipoittain, mutta suurempaa remonttia ei ole päästy tekemään.

Windows 10 Insider Build 21343:n mukana tulevat uudistukset pistävät kuitenkin uuden vaihteen silmään päivittämällä järjestelmäkuvakkeet. Uudistus hyppää käyttäjien silmille liki välittömästi, sillä uudistuksen alle osuvat muun muassa File Explorer -tiedostoselaimen käyttävät kansio- ja tiedostokuvakkeet. Microsoftin uudet kuvakkeet ovat aiempien uudistuneiden tapaan entistä värikkäämpiä, osin yksinkertaistettuja ja väriliukuineen pehmeämmiltä vaikuttavia.

Peruskäyttäjille samoja kuvakkeita lienee kuitenkin turha odottaa ihan heti, sillä Build 21343 julkaistiin Dev-kanavaan, joka on suunnattu teknisesti orientoituneille käyttäjille ja kehittäjille ja sisältää muita kanavia aikaisemmassa kehitysvaiheessa olevia versioita. Windowsin tuorein peruskäyttäjille suunnattu versio 21H1 on koontiversioltaan Build 19043.

Lähde: Microsoft

This site uses XenWord.
;