Erillisin keveisiin laitteisiin suunnatun käyttöjärjestelmän sijasta sen ominaisuuksia integroidaan osaksi Windows 10:tä ja ensimmäiset niistä ovat jo Windows Insider -käyttäjien testattavina.

Uutisoimme viime viikolla Petri IT Knowledgebasen vuodosta, jonka mukaan Microsoft olisi hyllyttänyt Windows 10X:n kehityksen ainakin toistaiseksi. Vuoto on nyt osoittautunut myös paikkansa pitäväksi.

Microsoft julkaisi eilen Windows 10 May 2021 Update -päivityksen yhteydessä uutta tietoa Windows 10X -käyttöjärjestelmästä. Yhtiön mukaan se tarkkailee jatkuvasti sen asiakkaiden antamaa palautetta kehittääkseen palveluitaan entistä paremmaksi ja käyttäjien tarpeiden muuttuneen merkittävästi viimeisen vuoden aikana.

Asiakkaiden tarpeiden paremman täyttämisen vuoksi Microsoft on päättänyt Windows 10X:n julkaisun sijasta integroida sitä varten kehitetyt uudistukset osaksi perinteistä Windows 10:tä. Tämän myötä kaikki käyttäjät voivat omien tarpeidensa mukaan hyötyä ominaisuuksista, jotka muutoin olisivat saatavilla vain keveimpiin laitteisiin, ja päinvastoin.

Yhtiön mukaan ensimmäiset Windows 10X:stä 10:een siirtyneet ominaisuudet ovat jo nähtävillä Windows Insider -käyttäjille suunnatuissa esiversioissa. Esimerkeiksi yhtiö kertoi Windows Defender Application Guardiin lisätyn app container -teknologian, parannellun Voice Typing -kokemuksen ja päivitetyn virtuaalinäppäimistön.

Lähde: Microsoft

This site uses XenWord.
;