Microsoft on esitellyt uuden Project Volterra -nimellä kulkevan Arm-pohjaisen minitietokoneen, joka on suunnattu erityisesti Arm-kehittäjille Windows-ekosysteemiin. Minitietokoneen lisäksi Microsoft julkisti tuovansa lähiaikoina myös kehittäjätyökaluja kuten Visual Studio 2022:n Arm-natiiveina.

Project Volterran sisuksissa on Qualcommin tarkemmin määrittelemätön järjestelmäpiiri, jonka sisuksista löytyy integroitu NPU (neural processing unit) luokkansa parhaimmistoa edustavalla suorituskyvyllä tekoälylaskentaan. Microsoftin julkaisemmalla videolla paljastetaan lisäksi myös Project Volterran sisuksista löytyvän NVMe-SSD-asema sekä tuuletin kokoonpanon jäähdytystä varten.

Ohuen minitietokoneen kotelon mainostetaan olevan valmistettu kierrätetystä merimuovista ja liitännöiksi Project Volterra tarjoaa kolme USB-A:ta, mini DisplayPortin, Ethernetin ja kaksi USB-C-liitäntää.

Microsoft ei ole vielä paljastanut Project Volterran hintaa, mutta se tulee olemaan saatavilla kehittäjille myöhemmin kuluvan vuoden aikana.

Lähde: ArsTechnica