Gatesin mukaan hän haluaa omistaa enemmän aikaansa filantrooppisille tavoitteilleen, mutta tulee jatkossakin tekemään yhteistyötä Microsoftin kanssa teknisen neuvonantajan roolissa.

Bill Gates on monen mielessä synonyymi Microsoftille. Gates perusti yhtiön 4. huhtikuuta 1975 yhdessä Paul Allenin kanssa ja oli sen toimitusjohtaja aina vuoteen 2000 asti, jolloin hän siirsi toimitusjohtajan vastuun Steve Ballmerille. Gates kuitenkin pysyi edelleen yhtiön hallituksen jäsenenä.

Viime viikon lopulla Bill Gates ilmoitti LinkedIn-palvelussa pitämänsä blogin välityksellä siirtyvänsä nyt syrjään paitsi Microsoftin, myös Berkshire Hathaway -konsernin hallitustehtävistä. Gatesin mukaan päätös syntyi halusta omistaa lisää aikaansa filantrooppisille pyrkimyksilleen maailman parantamiseksi. Gates kuuluu hyväntekeväisyysjärjestö Bill & Melinda Gates Foundationin johtoon ja on ollut perustamassa muun muassa The Giving Pledge -kampanjaa, joka rohkaisee maailman varakkaimpia tahoja lahjoittamaan vähintään puolet omaisuudestaan hyväntekeväisyyteen.

Gatesin mukaan siirtyminen syrjään Microsoftin hallituksesta ei kuitenkaan tarkoita, ettei hän jatkossakin olisi osallisena yrityksen toiminnassa. Gatesin mukaan hän tulee jatkossakin olemaan aktiivisesti yhteistyössä sekä nykyisen toimitusjohtaja Satya Nadellan että yhtiön teknisten johtajien kanssa muovatakseen yhtiön tulevaisuuden suuntia teknisenä neuvonantajana.

Lähteet: LinkedIn, Microsoft

This site uses XenWord.
;