Foorumin toiminta päättyy elokuun lopussa ja jatkuu Discordissa.

Mikrobitti ilmoitti elokuun alussa sulkevansa nettisivuillaan vuodesta 2018 lähtien toimineen keskustelufoorumin, joka oli jatkoa MB:n purkille ja MikroPC-lehden keskustelufoorumille.

Sulkemisen taustalla ovat ensisijaisesti tekniset ja kustannukselliset syyt. Mikrobitin tuottaja Olli Vänskän mukaan foorumilla olisi edessä iso ja kallis päivitys, joka ei olisi nykytekniikalla enää toiminut toivotulla tavalla sen tarkemmin yksityiskohtia avaamatta. Mikrobitin foorumi on pyörinyt NodeBB-alustalla. Myös foorumin käyttö oli Vänskän mukaan vähäistä, joka vaikutti omalta osaltaan sulkemispäätökseen.

Mikrobitin foorumi koki saman kohtalon kuin viime vuonna yli 20 vuotta toiminut Muropaketti.com-sivuston MuroBBS-foorumi, joka suljettiin myös keskusteluiden hiljenemisen myötä. Sisällöt poistettiin netistä, mutta ne arkistoitiin yhteistyössä Kansalliskirjaston kanssa.

Mikrobitin foorumi suljetaan 31. elokuuta ja käyttäjiä kehotetaan ottamaan tiedot talteen siihen mennessä. Toimintaa aiotaan jatkaa Discordissa, josta löytyy samat keskustelualueet kuin foorumilta.

Lähde: Mikrobitti

This site uses XenWord.
;