Huhujen ja vuotojen mukaan Motorolan hiljaiseloon high-end-puhelimien markkinoilla on tulossa loppu kuvavuodossa esiintyvän Edge+-mallin myötä.

Motorolan tulevasta Edge+-lippulaivapuhelimesta on liikkunut jonkin verran huhuja, mutta nyt laitteesta nähdään ensimmäinen kunnollinen kuvavuoto OnLeaksin CAD-renderöintien muodossa. OnLeaks on julkaissut kuvat yhdessä PriceBaba-sivuston kanssa.

Renderöinnit paljastavat Edge+:n muotoilun ja yksityiskohdat kaikilta puolilta. Ensimmäisenä silmään pistää kulmistaan poikkeuksellisen loivasti pyöristetty ja melko voimakkaasti reunoille kaartuva AMOLED-näyttö, jonka läpimitaksi kerrotaan 6,5-6,8 tuumaa. Näytön ylänurkassa sijaitseva kamerareikä vaikuttaisi olevan poikkeuksellisen pienikokoinen. Takakuoren yläkulmassa sijaitseva kamerakehys on pari milliä takakuoresta kohollaan ja se sisältää kolme kameraa, joiden tarkemmista ominaisuuksista ei ole toistaiseksi tietoa. Muita maininnan arvoisia yksityiskohtia ovat 3,5 mm ääniliitäntä, oikeaan kylkeen sijoitetut fyysiset painikkeet, takakuoren Motorola-logon kehällä sijaitseva ilmoitusvalo sekä näytön alla sijaitseva sormenjälkitunnistin.

Laitteen ulkomitat ovat CAD-kuvien perusteella hieman Samsungin Galaxy S20+ -mallia pienemmät (161,1 x 71,3 x 9,5 mm), poislukien keskimääräistä suuremman paksuuden. Edge+:n rautaominaisuuksiin kerrotaan kuuluvan Full HD+ -tarkkuuden näyttö 90 Hz:n ruudunpäivitysnopeudella, Snapdragon 865 -järjestelmäpiiri, 5G-yhteydet, 8 tai 12 Gt RAM-muistia versiosta riippuen sekä suuri 5170 mAh akku. Edge+:sta huhutaan löytyvän muiden Motorolan puhelimien tapaan kustomoimaton tai ”lähes kustomoimaton” Android 10 -käyttöjärjestelmä.

Edge+:n julkaisu olisi saattanut tapahtua viime kuun lopulla Barcelonassa, jos MWC-messuja ei olisi peruttu. Motorolan odotetaan julkaisevan MWC:hen suunnitellut puhelimensa lähiviikkojen aikana. Puhelimen odotetaan saapuvan Yhdysvalloissa Verizonin valikoimiin, mutta myös muualla odotetaan nähtävän lukitsemattoman version puhelimesta. Hinnasta ei ole tihkunut toistaiseksi mitään tietoa.

Lähteet: Twitter, PriceBaba

Päivitys 17.3.2020: Myös Evleaks on julkaissut Twitterissä pressikuvilta vaikuttavia renderöintejä punaisesta ja sinisestä Edge+:sta. Kuvien laite on käytännössä identtinen OnLeaksin renderöintien kanssa. Viimeisimpien tietojen mukaan näyttö on 6,67-tuumainen Full HD+ -tarkkuudella, 5G-yhteydet tukevat myös mmWave-taajuuksia ja takakamera koostuu 108 megapikselin pääkamerasta, 16 megapikselin ultralaajakulmakamerasta ja 8 megapikselin telekamerasta 3x-zoomilla. Huhuissa on liikkunut myös edullisempi Edge-versio Snapdragon 765 -piirillä ja erilaisella takakameralla.

Lähde: Twitter (suojattu tili)

This site uses XenWord.
;