MSI:n TRX40-emolevyjä esittelevällä videolla nähdään Windowsin Tehtävienhallinnan Suorituskyky-välilehdellä 128 loogista ydintä, mikä viittaa 64 ytimiseen kahta säiettä per ydin suorittavaan prosessoriin.

AMD julkisti viime viikolla uuden sukupolven Ryzen Threadripper -prosessorit. Malleja luvattiin tässä vaiheessa markkinoille kaksi: 24-ytiminen 3960X ja 32-ytiminen 3970X.

Julkaisun jälkeen netissä on riittänyt spekulaatiota mahdollisista lisämalleista. Numeroinnin kannalta 3960X ja 3970X vaikuttavat ”välimalleilta”, joskin Ryzen 9 3950X:n olemassaolon vuoksi alle 24-ytimistä Threadripperiä tuskin tullaan näkemään.

Useimmat spekulaatiot useampiytimisistä malleista perustuvat pääosin siihen, että 3960X ja 3970X ovat numeroinnissa erittäin lähellä toisiaan ja AMD:lla oli viime sukupolvessakin xx90(WX)-malli, eli tilaa numeroinnissa olisi myös ylöspäin. Toinen spekulaatiota herättäneistä yksityiskohdista oli uusi sTRX4-prosessorikanta, jonka perusteeksi AMD on maininnut skaalautuvuuden. Yhtiö on myös tarkentanut, että sTRX4-kanta tulee pysymään käytössä pitkälläkin tähtäimellä, eli yhden sukupolven ihmeestä ei pitäisi olla kyse.

Spekulaatiot on helppo sivuuttaa, koska ne ovat vain sitä – spekulaatiota. MSI julkaisi kuitenkin ilmeisesti vahingossa jotain konkreettista spekulaatioiden tueksi. Yhtiön TRX40-emolevyjä esittelevällä videolla nimittäin nähtiin hetkellisesti myös Windows 10:n Tehtävienhallinta ja tarkemmin sen Suorituskyky-välilehti. Videosta napatussa kuvankaappauksessa näkyy selvästi, että tehtävienhallinnassa on kahdeksan 16 ”ytimen” riviä eli yhteensä 128 ”ydintä”. Tehtävienhallinta näyttää loogisia ytimiä, eli SMT-teknologian mahdollistaessa kahden säikeen samanaikaisen suorittamisen se näyttää kaksi ”ydintä” yhtä fyysistä ydintä kohden, jolloin 128 ”ydintä” viittaa 64-ytimiseen prosessoriin, joka kykenee suorittamaan kullakin ytimellä kahta säiettä.

Video on jo poistettu linjoilta, mutta sitä voidaan pitää lähes suorana varmistuksena sille, että nyt julkistettu Threadripper-sukupolvi tulee saamaan myös 64-ytimisen mallin, todennäköisesti 3990X tai 3990WX-nimellä. Myös 48-ytiminen malli, joka nimettäisiin loogisesti 3980X:ksi tai 3980WX:ksi, lienee selviö, mikäli 64-ytiminen malli saapuu markkinoille asti.

Lähde: WCCFTech

This site uses XenWord.
;