NiceHashin mukaan LHRv1- ja LHRv2-rajoittimet on nyt purettu kokonaan ja RTX 3050:n ja RTX 3080 12 Gt:n LHRv3:kin kierretään jo lähes kokonaan.

NVIDIAn louhintarajoitin julkaistiin aikoinaan GeForce RTX 3060 -näytönohjaimen mukana ja sittemmin myös muista malleista on julkaistu Lite Hash Rate -versiot. Louhijat ovat puolestaan taistelleet siitä lähtien niiden purkamiseksi.

NVIDIAn LHR-rajoittimet kierrettiin ensimmäisen kerran julki lipsahtaneen ajurin avulla, josta rajoitin puuttui. Vahingosta viisastuneena yhtiö päivitti rajoitintaan LHRv2:een, joka kesti yllättävänkin pitkään murtamatta. Rajoitinta kuitenkin kierrettiin esimerkiksi louhimalla rinnakkain kahta kolikkoa, jolla saatiin lähes koko louhintapotentiaali käyttöön. Mahtuipa mukaan myös yksi rajoittimen purkaamista luvannut apuohjelmakin, joka osoittautui nopeasti haittaohjelmaksi.

NiceHash kertoi aiemmin tässä kuussa sen QuickMiner-sovelluksen purkavan nyt LHRv2-rajoittimet täysin. DaggerHashimoto-algoritmillä Ethereumia louhiva sovellus toimii täydellä teholla kaikilla muilla LHR-näytönohjaimilla, kuin uutta LHRv3-algoritmia käyttävillä RTX 3050- ja RTX 3080 12 Gt -näytönohjaimilla. Nyt myös LHRv3 on taipunut, joskaan ei aivan täysin. NiceHashin mukaan QuickMiner saa LHRv3-korteista irti nyt noin 90 % louhintapotentiaalista. Sovelluksen uusin versio vaatii vähintään NVIDIAn GeForce 512.15 -ajurit tai uudemmat.

Lähde: Tom’s Hardware

This site uses XenWord.
;