Sekä GeForce RTX 2080 Ti:n TU102:sta, RTX 2080:n TU104:stä että RTX 2070:n TU106:sta tulee kaksi eri siruversiota, joista perusversiota ei saa ylikellottaa tehtaalla.

Ensimmäiset NVIDIAn GeForce RTX 20 -sarjan näytönohjaimet saapuvat myyntiin tämän viikon torstaina. Nyt näytönohjaimista on kuitenkin paljastunut mielenkiintoinen yksityiskohta, joka vaikuttaa etenkin AIB-valmistajien tarjontaan.

NVIDIAlla on kustakin Turing-grafiikkapiiristä, TU102, TU104 ja TU106, kaksi eri versiota: perusversio ja A-versio. TechPowerUpin W1zzard huomasi eri laitetunnuksilla tunnistuvat mallit ja kysyi asiasta tarkempia tietoja yrityskontakteiltaan. TPU:n lähteiden mukaan NVIDIA on jaotellut grafiikkapiirit kahteen versioon: normaaliin ja ylikellotettavaan. TPU:n uutisen jälkeen Guru3D varmisti tietojen paikkansapitävyyden omalta osaltaan.

Kaksi eri mallia tarkoittaa sitä, että jatkossa AIB-valmistajat joutuvat tilaamaan erikseen grafiikkapiirien perusmalleja näytönohjaimiin, joita ei ole ylikellotettu tehtaalla, ja A-versiota tehtaalla ylikellotettuihin versioihin.

TPU:n mukaan kaikissa sen tähän mennessä näkemissä GeForce RTX 20 -sarjan Founders Edition- ja custom-malleissa on ollut käytössä tehtaalla ylikellotettavaksi tarkoitettu A-variantti piiristä. Eri laitetunnusten pitäisi samalla estää kalliimpien A-mallien BIOSin päivitys halvemmalla perusmallilla varustettuihin näytönohjaimiin. Toistaiseksi ei ole tietoa vaikuttaako piirin versio manuaaliseen ylikellotukseen muutoin kuin mahdollisen ylikellottuvuuden erojen kautta.

Lähde: TechPowerUp

This site uses XenWord.
;