NVIDIA kertoi E3-messujen yhteydessä medialle suljettujen ovien takana tulossa olevista GeForce Super -näytönohjaimistaan.

NVIDIA kiusoitteli Twitterissä ja Youtubessa Super-aiheisella videolla toukokuun lopulla ennen Taiwanissa järjestettyjä Computex-messuja, mutta kaikkien yllätykseksi messujen yhteydessä järjestetyssä lehdistötilaisuudessa ei mainittu asiasta sanallakaan. Huhujen mukaan NVIDIA perui Super-näytönohjaimien lanseerauksen viime hetkillä, kun selvisi ettei AMD kertonutkaan Computex-esityksessään tarkempia yksityiskohtia Radeon RX 5700 -sarjan näytönohjaimista ja niiden hinnoittelusta.

Sen sijaan E3-messujen yhteydessä AMD järjesti The Next Horizon -tapahtuman, jossa se esitteli 7. heinäkuuta myyntiin saapuvat Radeon RX 5700- ja 5700 XT -näytönohjaimet, niiden ominaisuudet, suorituskyvyn ja hinnat. Useiden lähteiden mukaan NVIDIA informoi mediaa suljettujen ovien takana tulevista GeForce Super -näytönohjaimista heti seuraavana päivänä.

Vuotojen mukaan NVIDIA on esittelemässä ensi viikon perjantaina 21. kesäkuuta kolme uutta GeForce Super -näytönohjainta, jotka ovat päivitettyjä versioita nykyisistä GeForce RTX 20 -sarjan näytönohjaimista.

GeForce RTX 2080 Superissa on käytössä täysi TU104-grafiikkapiiri eli 3072 CUDA-ydintä ja samalla GDDR6-muistit on päivitetty 16 Gbps -nopeudelle.

GeForce RTX 2070 Superissa on käytössä karsittu TU104-grafiikkapiiri 2560 CUDA-ytimellä, kun RTX 2070:ssä on käytössä täysi TU106-grafiikkapiiri 2306 CUDA-ytimellä.

GeForce RTX 2060 Superissa TU106-grafiikkapiiri 2176 CUDA-ytimellä, kun RTX 2060:ssä on käytössä TU106-grafiikkapiiri 1920 CUDA-ytimellä. Lisäksi näyttömuistin määrä on päivitetty kuudesta kahdeksaan gigatavuun.

Uudet Super-mallit ovat saapumassa myyntiin heinäkuussa ja ne sijoittuvat nykyisten ei-super-mallien yläpuolelle. Suorituskyvystä tai hinnoista ei toistaiseksi ole vuotanut tarkempia tietoja, mutta oletettavasti uudet Super-näytönohjaimet tullaan hinnoittelemaan nykyisten mallien tasolle ja vanhojen mallien hinnat viilataan kilpailukykyisemmiksi Radeon RX 5700 -sarjan näytönohjaimia vastaan.

Samassa yhteydessä netissä on liikkunut huhuja myös GeForce RTX 2070 Ti Super- ja 2080 Ti Super -malleista, mutta ne tullaan mahdollisesti esittelemään ja julkaisemaan myöhemmin.

Lähteet: Wccftech, Igor Labs, Videocardz

This site uses XenWord.
;