Reddit-käyttäjä postasi tietämättään kuvan NVIDIAn toistaiseksi tuntemattoman näytönohjaimen prototyyppipiirilevystä.

Reddit-sivustolle ilmestyi kuva NVIDIAn näytönohjaimen prototyyppipiirilevystä, joka on varustettu GDDR6-muistipiireillä. Kuvan ottanut käyttäjä työskentelee ohjelmistopuolella yrityksessä, jossa piirilevy oli testattattavana ja hän kyseli muilta Reddit-käyttäjiltä, mikä piirilevy mahtaisi olla kyseessä. Pian selvisi, että piirilevy on varustettu GDDR6-muisteilla ja se liittyy todennäköisesti NVIDIAn seuraavan sukupolven vielä julkaisemattomiin näytönohjaimiin. Nyt kuva ja käyttäjätunnus on poistettu Redditistä.

Kuvassa näkyy piirilevy, joka on varustettu muistipiireillä, virransyötöllä ja Mini-DisplayPort-näyttöliittimellä. Grafiikkapiiriä ei ole juotettu piirilevylle paikoilleen. Piirilevy on varustettu kolmella 8-pinnisellä PCI Express -lisävirtaliittimellä, virransyöttöjä jäähdytetään neljällä tuulettimella ja piirilevyllä on runsaasti jumppereita ja liittimiä testikäyttöä varten. Piirilevyn yläreunasta löytyy yksi toisen sukupolven NVLink-liitin.

Tyhjän grafiikkapiirin juotospaikan ympärillä on 12 gigatavua Micronin GDDR6-muistipiirejä. Niiden malli on tarkemmin ottaen MT61K256M32JE-14 eli niiden siirtonopeus on 14 Gb/s eli gigabittiä per sekunti ja 384-bittisellä muistiväylällä muistiväylän kokonaiskaistanleveys on 672 Gt/s eli gigatavua sekunnissa. Muistiväylän kokonaiskaistanleveys saadaan laskettua kertolaskulla: siirtonopeus per pinni * yhden muistipiirin I/O-pinnien lukumäärä * muistipiirien lukumäärä ja bitit saadaan muunnettua tavuiksi jakamalla kahdeksalla.

(14 Gbps/pin * 32 pin * 12 kpl) / 8 = 672 Gt /s

Jos kyseessä on seuraavan sukupolven Turing-koodinimellisen GeForce-näytönohjaimen prototyyppipiirilevy niin se on GeForce GTX 1080 Ti:n seuraaja, jonka julkaisun odotetaan tapahtuvan heinä-elokuussa.

GDDR6-muisteilla varustetun prototyyppipiirilevyn vuoto osuu hyvin yksiin, kun Micron ilmoitti eilen aloittaneensa GDDR6-muistipiirien massatuotannon. Aluksi saataville tulee 12 ja 14 Gb/s siirtonopeudella toimivia 8 gigabitin eli yhden gigatavun kokoisia piirejä, mutta myöhemmin luvassa on vielä 16 Gb/s siirtonopeuteen kykenevä malli. Teknisesti suurin ero GDDR5- ja GDDR6-muistien välillä on GDDR6:n kaksi 16-bittistä kanavaa GDDR5:n yhden 32-bittisen sijaan. Korkeampien siirtonopeuksien lisäksi GDDR6-piirit toimivat hieman alhaisemmalla 1,35 voltin käyttöjännitteellä verrattuna GDDR5-muistien 1,5 volttiin.

This site uses XenWord.
;