io-tech testasi toukokuun lopulla kauppoihin tulleen Honor 10 -älypuhelimen.
Kesäkuun kolmannessa, muttei vielä viimeisessä älypuhelintestissä perehdytään toukokuun lopulla Euroopassa esiteltyyn Honor 10 -älypuhelimeen. 449 euron hintainen Honor 10 on lähtöhinnaltaan 50 euroa edeltäjäänsä edullisempi ja samalla kuin hieman karsitumpi versio helmikuussa julkaistusta Huawei P20 -mallista.
Tutustumme artikkelissa noin kahden viikon testikokemusten pohjalta mm. laitteen rakenteeseen, muotoiluun, teknisiin ominaisuuksiin, kameraan, käyttöjärjestelmään, akunkestoon ja suorituskykyyn liittyen. io-techin ensituntumat Honor 10:stä voi lukea tämän artikkelin pohjalle täältä.
Lue artikkeli: Testissä Honor 10
Hyvä artikkeli! Tuossa suorituskyky-kaaviossa taitaa alhaalla olla väärät puhelinmallit. 🙂 Tämäkin on mahdolliset-listalla kyllä. Miten mielestäsi tämä puhelin vertautuu Mate 10 pro:hon, sitä saa 500e hintaan tällä hetkellä. Entä onko LG G6 kuitenkin kannattavampi 300 euron hintaan, vai onko näissä havaittavissa 150 euron harppaus eteenpäin?
Tämä on kyllä pirun vaikea valita näin kuluttajana edes tuosta 300-500e hintaluokasta.
Käytännön sulavuutta, eli yleistä suorituskykyä lukuun ottamatta, minusta ominaisuusrikkaan ja varsin kustomoitavan käyttöliittymän pitäisi olla plussa, mutta tahmaileva toiminta voi olla erikseen miinus. Honor 10 on jälleen kerran sitä mitä ennenkin: puhelin ilman suurempia heikkouksia, tasalaadukas suorittaja joka saralla. Honor 10 on tässä mielessä varmin laite jos ei tiedä oikein mitä tarkalleen puhelimelta odottaa ja budjetti on jo valmiiksi mietitty. Pieleen ei voi Honorilla mennä.
Huawei Mate 10 Pro vs. Huawei Honor 10 – GSMArena.com
Huawei mate 10 pro maksaa 50e vähemmänkin nykyään, ei ole kyllä itselle kauhean paha valinta.
Harmittaa se, että vaihtoivat tuon (niinkuin kaikki muutkin) takakuoren lasiseksi. Esim. honor 7 on pirun kestävää tekoa.
Kiitos :tup: Suorituskykytaulukon resoluutiotarkennukset on nyt korjattu.
Ottaisin kyllä ihan ehdottomasti samaan rahaan noista kahdesta Mate 10 Pron, jos puhelimen suurempi koko ja 3,5 mm ääniliitännän puute ei haittaa. Kyseessä on kuitenkin monilta osin parempi puhelin (mm. enemmän muistia, isompi akku, parempi sormenjälkitunnistin, OLED-näyttö, OIS). Hintaero huomioiden saattaisin myöskin päätyä ennemmin LG G6:een, joskin suorituskyvyn ja päivitystuen osalta se on selvästi altavastaajana.
Siellähän ne EMUI:n monipuoliset lisäominaisuudet on listattu plussapuolelle. Toiminta ei ollut suoranaisesti tahmaavaa, mutta nopeisiin puhelimiin rinnakkain vertailtuna hieman hitaampaa. En nähnyt asiaa miinuksen arvoiseksi, etenkään kun en voinut olla varma oliko kyseessä yleinen- vai yksilöominaisuus.
Kiitos vastauksesta. Samaan lopputulokseen olen itsekin tulossa. Tuo Asuksen 5z kyllä vaikeuttaa valintaa entisestään, siitä on vissiin tulossa testiartikkeli teiltä myös?
Artikkeliin on nyt päivitetty virrankulutustestien tulokset. Verrokkeina Nokia 7 Plus, Honor 9 ja OnePlus 6.
Minulla on nyt tämän viikon ajan vielä käytössä HTC U12+ ja sen jälkeen testivuoroon tulee ZenFone 5Z. Artikkelia voi odottaa julki Heinäkuun puolivälin tienoilla.
Honor 10 on ihan ok vaihtoehto, jos etsii hieman pienempää luuria tuossa 500€ hintaluokassa. Hinnan pudotuksesta huolimatta tämä vaikuttaa kuitenkin vähän hukkuvan kilpailijoiden jalkoihin. Asiaa ei myöskään edistä heikoksi muuttunut päivitystuki, sillä vuoden verran vanhemmat lippulaivat tarjonnevat yhtä pitkän päivitystuen Honor 10:iin nähden (ellei Huawei sitten hyödynnä Treblen tuomia mahdollisuuksia). Custom romitkin täytyy ilmeisesti unohtaa, kun Huawei päätti estää bootloaderin avaamisen.
Honor 6 päivittyi aikanaan KitKat -> Lollipop -> Marshmallow ja oli 300€ hintalapulla kova kilpailija mm. OnePlus Onelle. Honor 7 sai vain yhden versiopäivityksen ja sama kohtalo näyttää käyvän myös Honor 8:lle juupas eipäs leikin jälkeen:
Minkä takia tuo tunnistaa eri kuvauskohteita? Miksi pitää säätää asetuksia sen mukaan onko kuvassa voikukka vaiko pikkupoika?
Tuohon nyt on varmasti aika montakin syytä, mutta eiköhän tässä tapauksessa ole perimmäisenä syynä se, että säädetyt karkkikuvat näyttävät paremmalta peruskäyttäjän silmään.
Tuota kuvavertailua kun katsoi, niin ainut ero näytti olevan AIn ja Perus välillä, että Perus oli paljon tunkkaisempi/pimeämpi. Eli ongelma selvästi on tuossa Perus tilassa, ei niinkään siinä, että AI tekisi jotain paremmin.
Toivottavasti tuo ei tule yleistymään, vaan fixaavat tuon Perus tilan sellaiseksi, että sillä saa normaalisti jo parempia kuvia.
Se perustila kuitenkin lähtökohtaisesti vastaa sitä itse kuvaustilannetta (näin yleisesti ottaen, jotain prosessointia siihenkin kuitenkin tehdään), eli tietämättä sitä oikeaa "kuvaustilannetta" on aika mahdoton sanoa että peruskuva on tunkkainen. Se kun voi vastata juurikin sitä kuvaustilanteen valoisuuttaa yms, jota sitten AI tilassa vielä boostataan värien avulla jne.
Perustilan kuvissa ei ole mitään ongelmaa tai vikaa, vaan ovat hyvinkin luonnollisen näköisiä. AI-tilassa kuviin sen sijaan lisätään epärealistista korostusta väreihin. Tämä siis silmillä kuvaustilanteesta tehtyihin havaintoihin ja muilla kamerapuhelimilla otettuihin kuviin verrattuna.
Tuo tekee vähän saman kuin mitä instagramissa lisätään niitä filttereitä yms. ja se näyttää "paremmalta" peruskäyttäjälle. Toki muokataanhan niitä värejä ihan ammattilaisten toimestakin photoshopilla, mutta se onkin sitten asia erikseen ja ne kuvat otetaan RAWina, eikä kamera saa sitä kuvaa muokata.
No tavallaan joo, tosin tässä tapauksessa nuo "filtterit" lisätään vähän monimutkaisemmin, koska tekoäly tunnistaa kuvista eri alueita (kuten taivaan, puut, veden, ihmiset..) ja voi sitten lisätä jokaiseen alueeseen sopivat muokkaukset erikseen. Jokatapauksessa etenkin värientoisto on käytännössä epärealistisen ylikorostunutta ja paikoin vääristynyttä. Esimerkiksi nurmikosta tukee helposti kirkkaan vihreää, vaikka se oikeasti olisi melko tummaa.
Kiitos @Juha Kokkonen jälleen hyvästä arvostelusta.
Tuli tuossa mieleen, että onkohan mitenkään teknisesti järkevästi toteutettavissa sellaista uutissivustoilla ennen ja nyt tyylisesti käytettyä, näkyvää, vedettävää slaideria noissa tuollaisissa vertailukuvissa? Eli keskeltä kii ja raahaat vasemmalle tai oikealle kuvaa ja se alue suurenee/pienenee.
Olisi paljon mielyttävämpää verrata noita kuvia keskenään jos voisi hiirellä liikuttaa kuvaa suurentaen vaikka AI osuutta sen peruskuvan päälle. Oletettavasti otat kuitenkin nuo jalustalla, jolloin kuvat ovat hyvin identtisiä keskenään. Tokikin näitä vertailuja tulee varmaan varsin vähän, mutta samaa voisi käyttää eri kuvaustilojen välillä. Nyt jos haluaa tarkastella kahta kuvaa keskenään niin joutuu ne avaamaa erikseen jotta näkee saman kohdan vierekkäin. Ihmissilmä/aivot kun on aika kökköjä oikeasti muistamaan miltä se toinen kuva näyttikään jos niitä ei näe kunnolla rinnan tai voi kuvaa vetää ees ja taas alueita paljastaen.
Tokikin on varmasti resurssi yms. kysymys eli ymmärrän, mutta olisi mielyttävä vaihtoehto.
PS. Pekoniparsoille peukku.
Parempi tapa kamerakuvien esittämiselle on suunnitteilla ja varmasti tässä jossain vaiheessa koitetaan saada siihen joku custom-ratkaisu teetätettyä, jos ei osoittaudu liian vaikeaksi hommaksi. Tuo vertailukuvatoteutus ei ole toteutuslistalla ensimmäisenä, vaan ensin jos saisi sellaisen kuvagalleria, jossa noita kamerakuvia pystyisi zoomailemaan näppärästi pikselitasolla. Vertailukuvissa täytyy nyt toistaiseksi koittaa pärjätä noilla kuvista tehdyillä pikselitason rajauksilla.