Viimeisimmät käänteiden mukaan ex-toimitusjohtaja Sam Altmanin ja eronneen pääjohtaja Greck Brockmanin lisäksi jopa yli 500 yhtiön 700 työntekijästä huhutaan seuraavan kaksikkoa Microsoftille.

Maailman pikavauhtia vallanneista GPT-kielimalleistaan tunnettu OpenAI on joutunut viikonloppuna varsinaisen myrskyn silmään. Pienistä aalloista alkanut myrsky uhkaa tällä hetkellä jopa koko yhtiön olemassaoloa.

OpenAI:n hallitus on ilmoittanut menettäneensä luottamuksensa yhtiön toimitusjohtaja Sam Altmaniin, koska tämä ei hallituksen mukaan ole ollut rehellinen kaikessa viestinnässään hallituksen kanssa. Yhtiön hallitus nimitti väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi ensin yhtiön teknologiajohtaja (Chief Technology Officer) Mira Muratin ja nyttemmin Twitchin entinen toimitusjohtaja Emmett Shear.

Nyt on tosin kyseenalaista, jääkö Shearille mitään johdettavaa. Kuultuaan Altmanin potkuista OpenAI:n perustajiin kuuluva pääjohtaja Greg Brockman ilmoitti eroavansa yhtiönsä välittömästi. Myös muita lähtijöitä oli löytymässä ja OpenAI:n hallituksen raportoitiin jo neuvotelleen Altmanin paluusta, mutta ne suunnitelmat ovat nyt historiaa: Microsoft on ilmoittanut palkanneensa sekä Altmanin että Brockmanin yhtiön tekoälykehityksen johtoon. TechPowerUp tietää lisäksi raportoida, että jopa 505 OpenAI:n työntekijää olisi seuraamassa kaksikkoa Microsoftille. Yhtiöllä kerrotaan olleen yhteensä noin 700 työntekijää.

Lähteet: Verge, TechPowerUp

This site uses XenWord.
;