Näyttöpaneelin alle sijoitetulla etukameralla päästään tulevaisuudessa eroon näyttölovista ja -rei'istä sekä motorisoiduista etukameraratkaisuista.

Älypuhelinmarkkinoiden tuorein trendi on tällä hetkellä erilaiset näyttöpaneelin kamerareiät sekä mekaaniset etukameraratkaisut, joiden avulla on päästy eroon näytön yläreunan kameralovista. Kamerareikä löytyy mm. Honorin sekä Samsungin huippumalleista ja motorisoitu kameratoteutus puolestaan OnePlussan ja Asuksen uutuuksista. On kuitenkin yleisesti tiedossa, että kyse on lähinnä väliaikaisratkaisuista, kunnes tekniikka kehittyy siihen pisteeseen, että etukamera saadaan sijoitettua näyttöpaneelin alle.

Nyt tarjolle on tullut konkreettista esimakua tulevasta, sillä kiinalaisvalmistajat ovat julkaisseet videomateriaalia näytön alle sijoitetusta etukamerasta toiminnassa. Ensin Oppon hallituksen varapuheenjohtaja Brian Shen julkaisi Weibossa lyhyen videon, jossa esitellään yrityksen prototyyppiä aiheeseen liittyen. Shenin mukaan tekniikka on vielä aikaisessa vaiheessa ja kameran laatu kärsii toteutuksesta. Melkein heti perään myös Xiaomin perustaja Lin Bin julkaisi Weibossa videon, jossa esiintyy Mi 9 -mallista muokattu prototyyppi, jossa kamera on sijoitettu näytön alle. Tarkempia tietoja Xiaomin prototyypistä ei kuitenkaan ole.

Toistaiseksi kummankaan valmistajan osalta ei ole tarkempaa tietoa näytön alapuolisen kameratoteutuksesta saapumisesta markkinoille. Aiemmin tänä vuonna Samsungin näyttöyksikön pomo kommentoi, että tekniikan kypsymiseen menee vielä 1-2 vuotta.

Päivitys: Oppo ja Xiaomi ovat julkaisseet videonsa nyt myös globaaleilla Twitter-tileillään. Lisäksi Xiaomi-pomo Wang Xiang julkaisi havainnekuvia kameran toiminnasta.

Lähteet: Weibo (1)(2)

This site uses XenWord.
;