Lukijan toiveesta lisäsimme ylikellotetun GeForce GTX 1070 Ti:n graafeihin tulokset alivoltitetulla Radeon RX Vega 56 -näytönohjaimella (Lue artikkeli).
Testejä varten Radeon RX Vega 56:n grafiikkapiiri alivoltitettiin 1,15 voltista 1,05 volttiin, Power Limit -asetus säädettiin maksimiin eli +50 % -asetukseen ja HBM2-muistit ylikellotettiin 900 MHz:n kellotaajuudelle (+100 MHz). Alivoltituksesta huolimatta Vega 56 -kokoonpanon tehonkulutus oli noin 70 wattia korkeampi, grafiikkapiiri 8 astetta lämpimämpi ja melutaso 4 desibeliä äänekkäämpi kuin ylikellotetulla MSI:n GTX 1070 Ti:llä.
Battlefield 1:ssä Vega 56:n suorituskyky parani alivoltittamalla 10,1 FPS:ää eli noin 11 % ja ohitti parilla FPS:llä MSI:n GeForce GTX 1070 Ti:n ylikellotettuna.
Myös Rise of the Tomb Raiderissa Vega 56:n suorituskyky parani alivoltittamalla 10,1 FPS:ää eli noin 14 % ja se ohitti vakio GTX 1070 Ti:n, mutta jäi selvästi ylikellotetun GTX 1070 Ti:n taakse.
AMD on laskenut Vega-näytönohjaimien hintoja GeForce GTX 1070 Ti:n myynnin alkamisen yhteydessä ainakin väliaikaisesti ja esimerkiksi Yhdysvalloissa Newegg-verkkokauppa myy tällä hetkellä molempia Vega 64- ja 56-malleja alkuperäisillä suositushinnoilla eli $399 ja $499. Saksassa Vega 64:ää myydään 499 eurolla ja Vega 56:tta 399 eurolla. Suomesta irtoaa tällä hetkellä Vega 56 459 eurolla.
io-techin testissä ollut MSI:n Gaming-malli maksaa 589 euroa eli se on jopa 140 euroa kalliimpi kuin Vega 56, joten siihen nähden alivoltitettu Vega 56 pärjää suorituskyvyn osalta hyvin ylikellotettua GeForce GTX 1070 Ti:tä vastaan.
dippaako toi vega sitten normi volteilla?
Siinähän on taulukoissa se vakio-Vega 56 myös
tarkoitin dipillä äkillisiä fps droppeja, jos kyse ei ole siitä niin ilmeisesti valmistajien säästeliäsyys jäähy materiaalista on jo aika radikaalia
Niin monet muut (ulkomaalaiset) saitit tekee artikkeleita pohjautuen nimenomaan korttien vakiokelloihin tai (pieniin) kellotuksiin niin näen tänä sortin artikkelit hyvin tervetulleina. Loppukäyttäjä, joka on valmis vähän säätämän tai asiaan vihkiytnyt, saa paremman perspektiiviin ja lopputuloksena sen, että mikä on sen ns. säätämisen jälkeen todennäinen käteen jäävä teho/hinta.
Toivottavasti Vega 56 hinta painuu tuonne 400€ pintaan ja 64 500€, sitten voisi alkaa jo noita harkitsemaan.
Mitä hyötyä tuosta 99. persentiili tuloksesta on, jos itse tekstissä huomioidaan aina vain keskimääräinen fps. Esim Battlefieldin tapauksessa Vega pieksee TI:n 99 persentiilissä, mutta tekstissä mainitaan vain että ohitti parilla fps:llä ti:n. Eli turha näyttää taulukoissa mitään jota ei koskaan edes tekstissä kommentoida.
Mielestäni taulukot voi lukea itse, ei tarvitse odottaa, että ne on valmiiksi tulkittu. Bf1 99.persentiilissä vega on toki huomattavasti parempi. Taulukoita tarkastellessa minua kiinnostaa juuri nuo alimmat arvot, koska niistä voi päätellä paremmin, että pyöriikö pelit omalla näytöllä riittävän hyvin.
Niitä custom malleja odotellessa… C’mon on jo marraskuu.
Samaa ihmettelen. Ei tainnut Vega olla helppo jäähdytettävä normi custom heatpipe jäähyllä, kun ei ole noita näkynyt. Ilmeisesti joutuvat valmistajat vähän jopa tekemään tuotekehitystä Vegojen jäähdyttämiseksi kun koko lämpökuorma on todella pienellä alalla ja muistit ei oikein tykkää kuun lämpiävät gpun vieressä liikaa ja throtlaahan se voikin kun lämpö ei siirry.
Vesille vaan.
Ei kai lisäinformaatiosta koskaan haittaa ole, vaikka kaikkea ei aina valmiiksi tekstimuotoon pureskeltaisikaan?
Miksi AMD on laittanut nämä sitten korkeammilla voltageilla jakeluun? Ei se ilmeisesti vakaudesta ole kiinni kun eikös nuo tiputa kelloja automaattisesti jos tulee ongelmia? Onko pitänyt vaan saada kellotaajuudet näyttämään hyviltä oikeasta nopeudesta välittämättä?
On valittu tietty raja jänölle, jolla saadaan tiettyyn pisteeseen asti myös huonot piirit maailmalle.
Piirien jännite on kuitenkin kompromissien äiti ja eri korttien välillä se ei käsittääkseni varioi paljoa.
Eikös tuota Vega 56:tta ole saanut Saksasta jo kohta viikon verran 399 euroon? Ainakin PowerColorin mallia.
Niitä on tullut tuohon oikeaan hintaan myyntiin aina silloin tällöin muutamia eriä, paitsi tietenkin Suomeen jossa vallitsi täysin oma hinnoittelupolitiikkansa (tähän asti)
Kappas, ei osunut eilen silmään:
PowerColor Radeon RX Vega 56 Preisvergleich | Geizhals Deutschland
Vega 56:n HBM:stä saa pääsääntöisesti vähän enemmänkin irti. 920-950 MHz menee varmaan melkein poikkeuksetta. 64:n biosilla pääsee vielä korkeammallekin, mutta käytännön hyöty ei enää kasva samassa suhteessa.
Vai että tällaiseen sohlaukseen lähdetty, minauksesta varmaan tulee omat kaaviot?
Mihin ihmeen sohlaukseen? Hyvähän se on katsoa että mihin kortit oikeasti venyvät kun niistä otetaa kaikki irti.
Se vähän johtuu, osalla 56 omistajista se HMB raja tulee siinä 900, ittellä menee 950. Sitten taas itse GPU:n volteissa on kanssa suuria eroja, toiset ajelee tyytyväisenä 1050mV ja allekion kun taas itselläni se raja tulee vastaan jossain 1070mV.
Eli kyllä ne on muistit myös yksilöitä kuten noi itse gpu:t että miten kulkee.
Itsellä on kans vähän heikko kappale. Lämmöt lähtee heti ylös ja sitten ei enää pysy alivoltitettuna kasassa vaan pitää antaa jänöä ja sitten lämpö nousee entisestään jolloin kortti alikellottaa…
Mikäs on nykyään paras sivusto missä voi vertailla näitä nykyisiä näytönohjaimia?
Tomssilla oli ennen muinoin iso lista mistä näki miten ohjaimet sijoittuvat toisiaan vastaan ja näki myös hinta/tehosuheen mukaisen järjestyksen jne.
Itse suosin TechPowerUpin graafeja.
Muista nostaisin esiin esimerkiksi pclab.pl, varsinkin pelikohtaiset graafit on kivat.
Joo tämmöset testit on hyviä koska joku voi ihan hyvin arpoa näiden kahden kortin välillä (aivan varmasti näin joku tekeekin) ja päätyä ”väärän” tiedon takia ti korttiin vaikka ihan pienellä säädöllä olisikin saanut Vegasta itselleen paremmin toimivan kortin kuin 1070ti 🙂
Minuakin kiinnostaa enemmän tulokset kellotettuna, niin prossujen kuin näyttisten osalta. Joskus 90-luvulla taisi viimeksi olla kellottamattomat osat koneissa.
Verrokin kellotukset aina mukaan.
JAT Hardware 😉
Täällä sama. Säädettyä tulee aina, mutta tässä kun itse vesillä ollaan niin lämmötkö tossa vegassa tulee vastaan vai miksi se alivoltittamalla menee noin paljon paremmin?
Mulle ihan ensimmäinen kerta kun alivoltittamalla joku menee paremmin.
Tai sitten ei ole järkeä toteuttaa custom malleja kun piirejä on hyvin rajallisesti saatavilla, jos ollenkaan. Liekkö AMD edes antaa pelkkää packagea valmistajille, vaan pelkästään refukortteja (samoin kuin fury x aikoinaan).
Se custom kortin suunnittelu ei kuitenkaan ole ilmaista ja vaatii sen potentiaalisen myynnin taakseen.
Eksyitkö väärälle sivustolle? Tämän kaltaiset jutut nimenomaan KUULUU io-techiin ja lisääkin saisi tulla. Mainstream "hardware" sivustoja löytyy jo ihan tarpeeksi.
Yksi ongelma olioksi sekin, että eri valmistajien piirit oli eri korkeuksia ja eri tavalla kasaan pultattuja muutenkin, joten oli hankalaa suunnitella jäähyä joka sopisi molemmille versioille.
Taitaa power limittikin olla mahdollinen throtlailun aiheuttaja; korkeammilla jänöillä tehoja kuluu reilusti enemmän.
Niinjoo, totta tämäkin. Tarkemmin taisi olla HBM stackien korkeudessa eroja suhteessa itse gpu die.
Tuossa Vegassa ei taida olla DVI liitintä?
Ei ole ei, adapterilla sitten saa käyttöön.
Testissä AMD Radeon RX Vega 56 – io-tech.fi
@sampsa
Et kehtaisi ajaa samoja testejä koskematta voltteihin, mutta nostamalla virrankulutuksen rajaa? Tulisi selville, että aiheuttaako tuon sysipaska jähdytys vai jostain syystä liian tiukka virrankulutuksen raja.
Alkuperäisessä Vega 56 artikkelissa luki, että powerlimittiä nostettaessa kellotaajuudet paranivat 1300MHz -> 1470MHz ja alivoltittaessa (ja powerlimittiä nostamalla) sitten vielä -> 1504MHz (ja manuaalilla 1550…1570MHz), mutta lämpötilan noustessa rasituksessa kortti throttlasi takaisin tuonne 1300MHz lukemiin. Onko tähän tullut mitään eroa ajuripäivityksellä onkin sitten toinen juttu, mutta mutuilen, että Vega tekee vaan liikaa lämpöä refujäähylle.
Kiitos,
TechPowerUpissa todetaan tuosta "We recommend the AMD Radeon RX Vega 56 for gaming with highest details at resolutions up to, and including, 3840×2160 (4K)"
Testissä mainitsette sille sopivampia olevan 1920×1080- ja 2560×1440-resoluutiot. Eikö mehut riittäisi 3840×2160 resoluution saakka?
Vega 64ää on silti tuon tilalle vaikea suositella sen reilusti korkeamman hinnan vuoksi, ainakin tällä hetkellä. Vega 56n virran kulutuskin on maltillisempi.
Ei se Vegan lämmöntuotto mihinkään katoa eli vieläkin on vakiojäähy limitillä.
Jep, jäähdytinhän ei sinänsä ole mitenkään huono puhaltimeksi, mutta AMD:n käyttämä prosessi on ylärajoillaan Vegan kanssa, ja lämmöt ja virrankulutus lähtevät laukalle viimeistään 1,5 GHz:n ylityttyä. Asiaa pahentaa se, että ilmeisesti piirien laadunvaihtelun takia AMD käyttää varsin korkeita jännitteitä siihen nähden, mitä keskitason yksilö piirilotosta tarvitsisi.
Joudut karsimaan kuvanlaatuasetuksista 3840×2160, Vega 56 sopii paremmin 1440p
Riippuu toki pelistä, mutta vegat on tosiaan parempia QHD:lle kuin korkeammille. 4K toimii kyllä, mutta ei aivan parhailla ultra/very high asetuksilla.
Halvoilla adaptereilla onnistuu single-link, mutta isoille resoille tarvitsee dual-linkin. Itse hommasin pari dual-link adapteria, joista toinen ylimääräisenä.
Tuota kyllä tapahtuu itselläkin. Mutta sehän tuli sillon doomfist päivityksen aikana, eikä ole vieläkään tosiaan kunnossa. Mutta tuo virhe joka noteissakin on ihan että peli kaatuu aina latausruutuun kun menet johonkin pelimoodiin.
Yleisesti vegaan liittyen, onko gpu ja muistit samalla korkeudella, eli tasapohjainen cooleri saa kosketuksen molempiin?
Kiinnostaisi 56 testimielessä vedellä, mutten mitään 130e full coveria ala ostamaan kun kaappi on täynnä erinäisiä kuparimötiköitä.
Ei ole samalla korkeudella, mutta ero niin pieni että tahna täyttää sen välikön ilman että lämmönsiirto kärsii liikaa.
Vega-piirejä on ainakin kolmea eri versiota, jotka eivät ole keskenäänkään saman korkuisia.
Kiitos tiedosta
On samalla korkeudella. Ainakin minun yksilössä.
Niissä missä on täyteaineet välissä saattaa olla samalla korkeudella, täyteaineettomissa ei, toisen valmistajan täyteaineellisesta ei kans tietoa
edit:
Helpottaa asiaa entisestään, jos laittais oikein wanhan, Only4Pro:sta ostetun geneerisen cpu-bockin =)
Mukava testi, käyttäjiä tosiaan kuunnellaan :tup:
Itselläkin kun oli refu R9 290, niin paras tulos tuli alivolteilla, powertarget täysillä ja lievällä ylikellotuksella. 🙂