Intelin uusissa Core-X-tehoprosessoreissa lämmönlevittäjää ei ole juotettu piisiruun, vaan välissä on lämpötahnaa. Saksalainen Caseking-verkkokauppa myy valmiiksi korkattuja prosessoreita, joissa vakiotahna on vaihdettu nestemäiseen metalliin.

Tällä hetkellä Casekingin valikoimassa on tarjolla valmiiksi korkatut 10-, 8- ja 6-ytimiset Core i9-7900X- sekä Core i7-7820X- ja 7800X-mallit. Korkkauksesta yritys veloittaa 100 euron lisähinnan, mutta myöntää samalla prosessoreille kahden vuoden takuun. Korkkauksen lisäksi Intelin vakiotahnan tilalle on vaihdettu Thermal Grizzlyn nestemäistä metallia ja lämmönlevittäjä on liimattu takaisin paikoilleen.

LGA 2066 -kantaisten Core-X-prosessoreiden korkkaus vaatii uudenlaisen rakenteensa johdosta sille suunnitellun korkkaustyökalun ja toimenpide ei onnistu pintaliitoskomponenttien takia esimerkiksi partaterällä.

Saksalaisen tunnetun ylikellottajan ja Casekingillä työskentelevän Der8auerin oma Delid-Die-Mate X -työkalu on tulossa myyntiin vasta 30. elokuuta 90 euron hinnalla, joten 100 euron lisähinta ja kahden vuoden takuu välittömästi saatavilla olevasta valmiiksi korkatusta prosessorista on erittäin kohtuullinen premium-hinta.

Lisää keskustelua aiheesta TechBBS:n Core-X-aiheisessa viestiketjussa.

This site uses XenWord.
;