Ensimmäisenä päivitykset käynnistyvät Galaxy S21 -sarjan älypuhelimille.

Samsung on tänään julkaissut uuden Android 12:n päälle rakentuvan One UI 4 -käyttöliittymän älypuhelimilleen. Ensimmäisenä päivityksen jakelut käynnistyvät Galaxy S21 -sarjan älypuhelimille.

Uutuuskäyttöliittymä tuo mukanaan uusia kustomointimahdollisuuksia ja yksityisyyden suojan päivityksiä. Mukana on muun muassa uusia kuvakkeita, taustakuvia ja widget-piensovelluksia. Ulkonäöllisesti päivityksestä jaetut kuvat muistuttavat Googlenkin Android 12:een luomaa ilmettä, mutta pysyvät kuitenkin uskollisena Samsungin aiemmalle tyylille.

Yksityisyyden suojaa varten One UI 4 tuo mukanaan Android 12:n ominaisuuskattauksesta tutut ilmoitukset, mikäli jokin sovellus pyrkii käyttämään puhelimen kameraa tai mikrofonia ja päivitetty yksityisyyden asetusvalikko tarjoaa nopean käsiksi pääsyn tietosuoja-asetuksiin.

One UI 4 -päivitykset käynnistyvät Galaxy S21 -sarjan älypuhelimilla tänään 15 marraskuuta, minkä jälkeen päivitys tulee valmistajan mukaan piakkoin saataville myös aiemmille Galaxy S -sarjalaisille S10:stä alkaen, Galaxy Note -malleille 10:stä eteenpäin, kaikille Galaxy Z -sarjalaisille ja alkuperäiselle Galaxy Foldille sekä Galaxy A42 5G:lle, A52:lle, A52 5G:lle, A52s 5G:lle, A72:lle ja A82 5G:lle sekä Galaxy Tab S7 ja S7+ -taulutietokoneille.

Muiden mallien päivitysaikatauluja yritys ei ole kertonut. Lisäksi aikataulut voivat vaihdella markkina-alueittain ja Suomen julkaisuaikatauluista yritys ei ole vielä toistaiseksi tiedottanut tarkemmin.

Päivitys 18.11.2021: Samsung on tiedottanut io-techille aloittaneensa Galaxy S21 -malliston Android 12 -päivitykset myös Suomessa.

Lähde: Samsung

This site uses XenWord.
;