Samsungin Adaptive Frequencyksi ristimää vaihtelevaa virkistystaajuutta tukeva OLED-näyttö kykenee toimimaan 10 – 120 hertsin välillä käytetyn sovelluksen tarpeiden mukaan.

Vaihtelevat virkistystaajuudet ovat PC-puolella arkipäivää ja tekevät tuloaan myös laajempaan käyttöön HDMI 2.1:n VRR-tuen (Variable Refresh Rate) myötä. Myös mobiilipuolella näyttöjen virkistystaajuudet ovat lähteneet kasvuun, mutta varsinaista VRR-tukea niistä ei ole tähän asti löytynyt.

Nyt Samsung Display on ilmoittanut saaneensa valmiiksi kaupalliseen käyttöön soveltuvan version OLED-näytöstään mukautuvalla virkistystaajuudella. Adaptive Frequencyksi ristityn vaihtelevan virkistystaajuuden luvataan laskevan puhelimen näytön tehonkulutusta parhaimmillaan 22 % nykyisiin näyttöihin verrattuna.

Samsungin uusi näyttöpaneeli kykenee tarjoamaan parhaimmillaan 120 hertsin virkistystaajuuden ja matalimmillaan se voi laskea aina 10 hertsiin asti. Esimerkkitilanteina yhtiö käyttää pelaamista 120 hertsin, elokuvien katselua 60 hertsin, sähköpostien lukua ja kirjoitusta 30 hertsin ja valokuvien katselua 10 hertsin virkistystaajuudella. Mistään ei kuitenkaan käy tässä vaiheessa ilmi, tarkoittaako Samsungin ratkaisu vain tiettyjä hyväksyttyjä virkistystaajuuksia, joiden välillä näyttö vaihtelee, vai onko kyse kunnollisesta vaihtelevan virkistystaajuuden tuesta. Jälkimmäinen tarkoittaisi teknologian mahdollistavan minkä tahansa virkistystaajuuden mainostettujen 10 ja 120 hertsin välillä.

Samsung Displayn uusi paneeli ja Adaptive Frequency -teknologia otetaan käyttöön ensimmäisenä Samsungin Galaxy Note20 Ultra 5G -puhelimessa.

Lähde: Lehdistötiedote, AnandTech

This site uses XenWord.
;