Samsungin QD-OLED-paneeleita käyttäviä 34-tuumaisia ultrawide-näyttöjä on kuluneen vuoden aikana nähty esiteltävän jo MSI:n ja Alienwaren toimesta ja nyt IFA-messuilla Samsung itsekin julkaisi viimein omaan mallistoonsa saapuvan näytön kyseisellä paneelilla – Samsung Odyssey OLED G8 (G85SB).
Odyssey OLED G8 on siis 34-tuumainen 3440 x 1440 -resoluution ultrawide-näyttö QD-OLED-paneelilla. Näytön luvataan yltävän 175 hertsin virkistystaajuuteen ja jopa 0,1 ms:n vasteaikoihin. Näyttö tarjoaa 21:9-kuvasuhteen, 1800R-kaarevuuden ja ohuimmalta kohdaltaan vain 3,9 mm paksun rakenteen.
Odyssey OLED G8:lla on myös DisplayHDR 400 True Black- sekä AMD FreeSync Premium Pro -sertifikaatit. Pelkkänä näyttönä toimimisen lisäksi Samsung tarjoaa OLED G8:aan myös älyominaisuuksia kuten mahdollisuuden striimata Amazon Primen ja Netflixin sisältöjä ilman erillistä tietokonetta. Näytön takana on RGB-valot ja liitännöiksi valmistaja tarjoaa pienikokoiset Micro HDMI 2.1:n, mini DP 1.4:n sekä USB-C-liitännän.
Samsung ei ole paljastanut Odyssey OLED G8:n suositushintaa, mutta myyntiin näyttöjen luvataan tulevan vuoden viimeisen neljänneksen aikana.
Lähde: Samsung
Outoa että G-syncistä ei mainita mitään.
data-unfurl="true" data-result-id="354800" data-url="https://tweakers.net/nieuws/200298/samsung-brengt-smart-functies-naar-odyssey-gamingmonitors.html" data-host="tweakers.net" data-pending="false">
class="link link--external fauxBlockLink-blockLink"
target="_blank"
rel="nofollow noopener"
data-proxy-href="">
Samsung brengt smart functies naar Odyssey-gamingmonitors
data-onerror="hide-parent"/>
tweakers.net
Mikä siinä outoa on? Maailma täynnä näyttöjä joihin haettu vain Freesync-sertifikaatit ja ehkä jopa sellaisia missä ei ole vaivauduttu hakemaan mitään sertifikaattia
Kun on kyse high-end pelinäytöstä niin onhan se vähän outoa. Nvidialla on kuitenkin aika merkittävä markkinaosuus ylemmän pään näytönohjaimista ja jos näytölle ei taata toimivuutta G-syncin kanssa, niin se aiheuttanee jo jonkinlaisen lommon potentiaalisten asiakkaiden määrään.
Olen itse tässä katsellut vähän jos näytön vaihtaisi, enkä aio hankkia sellaista joka ei sisällä vähintään G-sync compatible -leimaa. Nykyisessä halppis 3440×1440-näytössä ei ole ja sen kanssa onkin sitten ollut välillä ongelmia.
Hyvä juttu että näitä isohkoja ultrawide OLED-näyttöjä tulee myyntiin, toivon mukaan muutaman vuoden päästä tollasen saa jo köyhänkin kukkarolla kun valmistuskustannukset väistämättä laskee. 🙂
Siihen saakka pärjään mun nykyisillä kolmella 24″ IPS näytöllä, ellei joku niistä päätä hajota ja laita ostohousujani jalkaan (päänäyttö on 165 Hz, loput 75 Hz).
En tiedä mistä langasta kysyä, kysyn siis tästä:
Jos ostan tuollaisen Sampan https://www.telia.fi/kauppa/tuote/samsung-odyssey-g5-c27g53/lc27g53tqwrxen niin tekeekö mun GTX 1070:lla mitään tuon kanssa? Eli toimiiko kuten jos olisi AMD:n näyttis?
Oletuksena kyllä, mutta NVIDIA ei lupaa etteikö voisi vilkkua tai olla muuten ongelmia Adaptive-synciä käytettäessä.
Kiitos. Siispä tilaan ja kokeilen, palautan jollei toimi oikein.
Hmmm, DisplayHDR 400?
Juu, ei todellakaan xD
Piikki brightness varmaan sama kuin muilla samasta paneelista tehdyistä monitoreista eli paras hdr näyttö mitä saatavilla on.
Gsync moduuli mikä löytyy alienwaren qd oledista ei tue hdmi 2.1
No, Oledin edut sillä on. Mutta kyllä kirkkaudessa jäädään aika kauas, vaikkapa Odyssey Neo G9:stä.
Makuasioita, mutta rankkaisin sen HDR:n suhteen korkeammalle, kuin tämän…
Tosin, pitäisi nähdä kunnon lähteen tekemät mittaukset ensin…
Neo G9 näyttää aika vakuuttavalta, vaikka siinäkin on näitä Samsungin laatuongelmia ollut enemmän kuin laki sallii…
data-unfurl="true" data-result-id="358284" data-url="https://www.rtings.com/monitor/reviews/samsung/odyssey-neo-g9" data-host="www.rtings.com" data-pending="false">
class="link link--external fauxBlockLink-blockLink"
target="_blank"
rel="nofollow noopener"
data-proxy-href="">
Samsung Odyssey Neo G9 Review
data-onerror="hide-parent"/>
http://www.rtings.com
Toki ne miniledit saa kirkkaammiksi mutta sillä on ongelmia, bloomingia ja värin vääristymiä kun algoritmi säätää ledejä aggressiivisesti tummiksi kirkkaiden ja tummien alueiden välillä olevilla zoneilla. Neo g7, 8, 9 vain on paljon lähempänä OLEDia kuvan laadussa kuin aikaisemmat monitorit.
Koska kukaan ei halua polttaa silmiä super kirkkaalla monitorilla se hdr kirkkaus kaipaa kykyä vähän aikaa näkyviin high lighteihin muutenkin.
Toki yleensä hdr 400 on vihje siitä, että monitori ei kykene HDR mutta tällä paneelilla ei pitäisi olla ongelmia saada tarpeeksi kirkkautta.
On kyllä. Itselläni töllönä C9 ja olen kyllä ollut tyytyväinen.
Tässä Monitors Unboxedin (hupaisa nimivalinta…) melko selkeä vertailu Oledin ja tuollaisen yli tuhannen dimming zonen omaavan Sampan välillä.
Kyllähän siinä eron huomaa, Oledin eduksi. Mutta mielestäni tuo Sampan suoritus on jopa yllättävän hyvä.
Kompuutterissa itsellä on se Sampan wanhempi 49" (1080 pystyresolla) ja HDR600 (muistaakseni), joka on kyllä täysi vitsi (8 dimming zonea, edge ledeillä…)
Tykkään silti näytöstä, vaikka siitä ei mitään oikeaa HDR:ää ulos saakaan.
Neo G9:iä saisi esim. Telian asiakkaana 1499€ hintaan parhaillaan… Pidän vaan sitäkin vielä liian kalliina…
Uutisessa on virhe, se on DisplayHDR 400 True Black, OLEDeille tarkoitettu ja eri asia kuin LCD-näyttöjen DisplayHDR 400. OLEDeille on olemassa tasot 400, 500 ja 600, vrt LCD:lle 400, 500, 600, 1000 ja 1400.
Pitäisi nähdä vertailuna ne kirkkausarvot eri kokoisilla ikkunoilla, että tuosta oikeasti voi mennä sanomaan mitään. Silti tuossa on se "huippukirkkaus" (siis speksissä) se 400 nittiä. Sitä tietenkin auttaa se oledin täysi musta ja kaikki siihen liittyvät. On se silti mielestäni aika alhainen lukema.
Varmaan näissä pidetään se kirkkaus pakostakin alhaalla, että vältytään kiinnipalamiselta…
Vois se silti olla G-sync compatible, nyt ei yhtään tiedä miten VRR toimii Nvidian näyttiksillä.
Ehkäpä sitä validointia ei ole Nvidian osalta vielä tehty loppuun. Muistaakseni näitä G-sync compatible leimoja on joskus jaeltu näytöille vasta julkaisun jälkeen.
Kommentoi uutista tai artikkelia foorumilla (Kommentointi sivuston puolella toistakseksi pois käytöstä)
Lähetä palautetta / raportoi kirjoitusvirheestä