980 Pro tulee olemaan näillä näkymin Samsungin ensimmäinen PCIe 4.0 -standardia tukeva kuluttaja-SSD.

Vaikka PCI Express 4.0 -SSD-asemia on ollut saatavilla jo yli vuoden päivät, on kenties suosituin valmistaja edelleen poissa joukosta. Samsung ei ole tiedottanut, milloin se tulee julkaisemaan PCIe 4.0 -standardia tukevat kuluttaja-asemansa, mutta viikonloppuna se lipsautti uusien asemien tuotesivut hetkellisesti julki.

Samsung lupaa uusille 980 Pro -sarjan SSD-asemilleen parhaimmillaan peräti 7000 Mt/s:n perättäisluku- ja 5000 Mt/s:n -kirjoitusnopeuksia. Satunnaisluku- ja -kirjoitusnopeuden luvataan puolestaan olevan parhaimmillaan jopa 1 000 000 IOPSia eli yksi MIOPS (4Kt, QD32). Asemissa tulee olemaan käytössä yhtiön omat Elpis-ohjainpiiri ja TLC V-NAND -muistipiirit. Ohjaimen ja NAND-muistien tukena on lisäksi gigatavu DDR4-muistia.

Teratavun kapasiteetin tarjoavan aseman tehonkulutuksen kerrotaan olevan rasituksessa keskimäärin 6,2 wattia ja maksimissaan Burst-tilassa 8,9 wattia. Asemalle myönnetään 5 vuoden tai 600 TBW:n (Terabytes Written, kirjoitetut teratavut) takuuaika. Palaamme asiaan tarkemmin, kun koko 980 Pro -sarja julkaistaan virallisesti.

Lähde: Samsung (Google Cache)

This site uses XenWord.
;