Samsung on tavannut julkaista Galaxy-lippulaivaälypuhelimistaan myös hieman edullisempia FE- eli Fan Edition -malleja, kuten viimevuotinen S23 FE, joka oli keväällä myös io-techillä pikatestissä. Nyt seuraavasta FE-mallista eli S24 FE:stä on vuotanut kesän aikana niin kuvia kuin teknisiä tietojakin.

Viime kuussa Giznext-sivusto uutisoi S24 FE:tä esittävistä renderöinneistä, joiden perusteella uutuus muistuttaisi vahvasti edellistä S23 FE:tä. Myös fyysiseltä kooltaan laite vastannee pitkälti edeltäjäänsä, sillä ulkomitoiksi kerrotaan 162,1 mm × 77,4 mm × 8,1 mm. Teknisten ominaisuuksien osalta puhelimelle povataan noin 6,5 tuuman AMOLED-näyttöä, 50 megapikselin pääkameraa ja Samsungin omaa Exynos 2400 -järjestelmäpiiriä, joskin myös Snapdragon 8 Gen 3:lla varustettua mallia arvellaan saapuvaksi esimerkiksi Yhdysvaltain markkinoille. RAM-muistia ja tallennustilaa puhelimessa kerrotaan olevan maksimissaan 12 ja 256 gigatavua sekä akkukapasiteettia 4500 milliampeerituntia.

Lisäpontta S24 FE -huhuille saatiin hiljattain, kun puhelimen alumiinisesta, ilmeisesti suojakuorien tuotantoon tarkoitetusta mallikappaleesta vuoti valokuvia julkisuuteen. Lisäksi puhelimen värivaihtoehdoiksi on raportoitu musta, harmaa, vaaleansininen, vaaleanvihreä ja keltainen.

Samsung ei ole virallisesti paljastanut Galaxy S24 FE -mallista vielä mitään tietoja, mutta sen julkaisun uumoillaan ajoittuvan loppuvuoden tienoille ja siinä odotetaan olevan samat Galaxy AI -tekoälyominaisuudet kuin alkuvuoden S24-mallistossakin.

Lähde: Giznext, Teleprompter, GSMArena