Ice Laken raportoidaan omaavan Gen11-grafiikkaohjaimen, kun nykyisissä Kaby Lake- ja Coffee Lake-prosessoreissa on käytössä Gen9.5-grafiikkaohjain.

Intelin prosessoriarkkitehtuureissa seuraavana julkaisuvuoron saa näillä näkymin Cannon Lake. Kyseessä on kuitenkin ilmeisesti vain mobiililaitteisiin suunnattu arkkitehtuuri, sillä työpöytäpuolella Coffee Lakea on seuraamassa Ice Lake. Ice Laken odotetaan kuitenkin saapuvan myös mobiilipuolelle.

Ice Lake -arkkitehtuurista tiedetään vasta vähän, jos mitään. Prosessorit tullaan valmistamaan päivitetyllä 10 nanometrin valmistusprosessilla (10nm+), mutta esimerkiksi arkkitehtuurin kokemista muutoksista edeltäjiinsä nähden ei ole vielä saatu vuotoja.

SiSoft Sandran tulostietokantaan on ilmestynyt uusi tulos, jossa saatetaan saada ensimmäiset maistiaiset Ice Lakesta. Tuloksessa ajettu tietokone tunnistuu nimellä Intel Ice Lake Client Platform. Tarkemmin kyse on ilmeisesti kannettaviin suunnatusta Ice Lake-U -mallista.

Tuloksessa ei valitettavasti paljastu itse prosessoriytimistä tai edes niiden määrästä mitään, vaan tulos koskee vain sen grafiikkaohjainta. SiSoftin mukaan Ice Lake-U on varustettu Gen11-grafiikkaohjaimella, jossa on 384 laskentayksikköä jaettuna 48 Execution Unit -yksikköön. Nykyisissä Coffee Lake -prosessoreissa käytetään Kaby Laken tavoin Gen9.5-grafiikkaohjaimia. 384 laskentayksikköä vastaa Gen9.5-grafiikkaohjaimissa GT3-tasoa ja Iris- tai Iris Plus-nimeä.

SiSoft Sandran tulostietokannan tietoja ei voida tässä vaiheessa vielä varmistaa oikeiksi, mutta ne ovat sellaisenaan loogista jatkumoa Intelin nykyisille tuotteille.

Lähde: TechPowerUp, SiSoft

This site uses XenWord.
;