Uudet emojit ovat vain kosmeettinen uudistus, mutta Ultimate Performance lupaa ottaa raudasta kaiken irti tehonkulutuksen kustannuksella Windows 10 Pro for Workstations -kokoonpanoissa

Microsoft on julkaissut Windows Insider -käyttäjille jälleen uusia Windows 10 -koontiversioita. Fast Ring -jakelurinkiin kuuluvat ovat saaneet käsiinsä koontiversion 17101 ja Skip Ahead -rinkiin kuuluvat koontiversion 17604. 17101 kuuluu keväällä julkaistavan RS4-koodinimellisen Windows-päivityksen piiriin ja 17604 sitä seuraavaan, RS5-päivitykseen.

Windows 10:n RS4-versiopäivitys on edistynyt jo siihen pisteeseen, että uudet sen piiriin kuuluvat koontiversiot ovat RS4_Release-kehityshaaraa. RS4_Release-kehityshaaran koontiversiot keskittyvät lähinnä vakauteen ja viimeisten bugien liiskaamiseen ennen lopullista julkaisuversiota.

Uusien ominaisuuksien osalta koontiversiot 17101 ja 17604 ovat identtisiä huolimatta eri Windows-päivitykseen kuuluvista kehityshaaroistaan. Niiden mukana tulee uusia päivitettyjä emoji-hymiöitä, emojien hakuominaisuus useammilla kielillä ja Windows App Permissions -ominaisuus. Windows App Permissions -ominaisuuden idea on, että käyttäjä voi hallita UWP-sovellusten pääsyä tietokoneen koko tiedostojärjestelmään. Microsoft antaa kuitenkin poikkeuslupia tietyille UWP-sovelluksille automaattisesti.

Tehokäyttäjien kannalta mielenkiintoinen uudistus on uusi Ultimate Performance -virranhallintaprofiili. Ultimate Performance pohjaa nykyiseen High Performance -profiiliin, mutta optimoi järjestelmän virranhallintaominaisuuksia entistä enemmän suorituskyvyn maksimointiin tehonkulutuksen kustannuksella. Valitettavasti ainakin tässä vaiheessa uusi virranhallintaprofiili tulee saataville vain Windows 10 Pro for Workstations -käyttöjärjestelmäversiossa.

Voit tutustua tarkkaan muutoslistaukseen Microsoftin blogissa.

Lähde: Microsoft

This site uses XenWord.
;