XperiaBlog-sivusto raportoi Sonyn aloittaneen Android 7.0 Nougat -päivityksen syöttämisen Xperia Z5 -malliston puhelimilleen.

Päivityksen koontinumeron kerrotaan olevan 32.3.A.0.372 ja sen raportoidaan tulleen ulkomailla saataville ainakin Xperia Z5-, Xperia Z5 Compact- ja Xperia Z5 Premium -laitteiden käyttäjille. Päivityksen odotetaan saapuvan lähiaikoina myös Xperia Z3+- ja Xperia Z4 Tablet -laitteille.

Päivitys tuo mukanaan kaikki Android 7.0 Nougatin vakiouudistukset, kuten uudistetun ilmoitusvalikon ja asetusvalikon sekä jaetun näkymän tuen. Lisäksi päivitys sisältää mm. parannuksia akunkestoon, ajastimen selfie-kuvaukseen sekä uudistetun Xperia Home -kotinäkymän. Mukana tulee myös Androidin joulukuun tietoturvapäivitys. Sen sijaan käyttäjien kaipaamaa kameran manuaalikuvaustilaa ei päivitys tiettävästi vieläkään sisällä.

Päivitys tulee puhelimiin tarjolle OTA:na (Over the air) ja sen koko on puhelinmallista riippuen noin 1,2-1,3 gigatavua. Jakelu tapahtuu portautetusti, eli kaikki mallit ja markkina-alueet eivät saa sitä samanaikaisesti.

Päivitys 20.1.2017: Sonyn raportoidaan keskeyttäneen päivityksen syöttäminen edellä mainituille laitteilleen. Toistaiseksi ei ole tiedossa mikä on keskeytyksen syy.

Päivitys 24.1.2017: Sony on vahvistanut XperiaBlog-sivustolle, että päivityksen jakelu on keskeytetty väliaikaisesti. Syynä tähän on joidenkin käyttäjien havaitsemat ongelmat äänentoistossa kolmansien osapuolien sovelluksilla sekä SD-muistikorttien salatun datan lukunopeudessa. Sony on jo löytänyt syyn ongelmiin ja tuo lähiaikoina tarjolle korjatun version päivityksestä.

Lähde & kuva: XperiaBlog

This site uses XenWord.
;