ActivePedal -poljin toimii säädettävän moottorinsa ansiosta niin kaasuna kuin myös kytkimenä tai jarruna.

Ajosimulaattoreihin suunnatuista huippuluokan suoravetorattimoottoreistaan tunnettu suomalainen Simucube on laajentanut laitevalikoimaansa esittelemällä uuden ActivePedal-polkimen.

Perinteisistä simulaattoreiden poljinseteistä poiketen ActivePedal-polkimet eivät sisällä lainkaan jousia tai muitakaan joustavia materiaaleja tarjoamaan vastetta liikkeelleen, vaan sen sijaan niissä on liikemoottorit, joiden vastusta voi säätää ohjelmistollisesti ja painetun voiman ne puolestaan tunnistavat load cell -antureilla.

Simucube ActivePedal -polkimen voi säädettävän vastuksensa myötä asentaa jarruksi, kaasuksi tai kytkimeksi oman valinnan mukaan, eli eri käyttötarkoituksiin ei tarvitse eri pedaaleja. Säädettävän käyttötarkoituksen lisäksi moottorien luvataan olevan huoltovapaat, sillä käytössä ei ole samaan tapaan kuluvia osia kuin perinteisissä polkimissa.

Moottoripohjainen vastus mahdollistaa paitsi säädettävän vastuksen ilman vaihdeltavia jousia tai vastaavia osia myös mahdollisuuden erinäisille efekteille kuten moottorin kierrosten tai ABS:n toiminnan välittämiselle suoraan jalkaa vasten. Valmistaja kutsuukin ActivePedalia aidoksi force feedback -pedaaliksi viitaten simulaattorirattien efektivasteen force feedback -nimeen.

Simucube aloittaa ActivePedal-polkimensa ennakkomyynnit vuoden viimeisellä neljänneksellä ja ennakkomyynnin aloituksen aikaan yritys tulee paljastamaan myös polkimensa hintatason. Erityisen edullista harrastelukäytön poljinta ei kuitenkaan kannata odottaa, sillä valmistaja tunnetaan kalliimman pään ammattilaistason simulaattorituotteistaan. Simucuben rattiin ja rattimoottoriin voi tutustua myös io-techin YouTube-kanavalla julkaistulta videolta.

Lähde: Simucube

This site uses XenWord.
;