TechRadarin saamien tietojen mukaan lanseeraus siirtyy todennäköisesti marraskuulle.

Huawei on kertonut TechRadar-sivustolle Shenzhenissä tänään järjestetyssä lehdistötilaisuudessa taittuvanäyttöisen Mate X -älypuhelimen lanseerauksen lykkääntyvän entisestään. Mate X julkistettiin helmikuun lopulla ja sen piti alun perin tulla myyntiin kesällä. Myöhemmin lanseerauksen tarkennettiin tapahtuvan viimeistään syyskuussa, mutta nyt aikataulu vaikutaisi lipsuneen myös siitä.

TechRadarin saamien tietojen mukaan syyskuun lanseeraus ei ole enää mahdollinen ja on epätodennäköistä, että laitetta nähdään markkinoilla ennen marraskuuta. On kuulemma kuitenkin varmaa, että lanseeraus tapahtuu ennen vuoden loppua. Huawei ei kertonut tarkempaa syytä sille, miksi lanseerausta on jälleen lykätty. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että Samsungin Galaxy Fold on sittenkin ensimmäinen markkinoille ehtivä suuren valmistajan taittuvanäyttöinen puhelin.

Huawei on tehnyt Mate X:ään pieniä muutoksia sen alkuperäiseen esittelyyn nähden. Laitteen lukitusnäppäimestä on tehty pienempi ja saranamekanismia on paranneltu. Huawein kerrotaan myös testanneen alumiinista takakuorirakennetta teräksen sijaan, mutta sen ei todettu olevan riittävän kestävä. Alumiini olisi tarjonnut noin 20 gramman kevennyksen.

TechRadar sai myös mielenkiintoisia lisätietoja seuraavaan Mate X -malliin liittyen ja niiden mukaan laitteessa tulisi olemaan lisää näyttöjä. Tarkemmasta toteutuksesta ei ole tietoa, mutta laite saatetaan nähdä jo ensi vuonna.

io-techin maaliskuiset ensituntumat Mate X:stä voit lukea täältä ja videon puolestaan katsoa täältä. Huawei Suomella ei ole toistaiseksi uutta tai tarkentavaa tietoa Mate X:n lanseeraukseen liittyen.

Lähteet: TechRadar

This site uses XenWord.
;