Nettiin on ilmestynyt tuoreita testituloksia, jotka on ajettu Intelin 14 nanometrin prosessilla valmistettavilla Skylake-EP-koodinimellisillä palvelinprosessoreilla. Intel aikoo lanseerata LGA3647 -kantaiset prosessorit markkinoille Xeon Gold -sarjan malleina myöhemmin tänä vuonna.

SiSoft Sandra -testin tulostietokannasta löytyvä hiljattain ajettu multimedia-testin tulos paljastaa 18-ytimisen ja Hyper-Threading-ominaisuuden myötä 36 säiettä tukevan Skylake-EP:n mallinimeksi Xeon Gold 6150. Listattujen ominaisuuksien mukaan Xeon Gold 6150 toimii 2,7 GHz:n perustaajuudella ja rasituksessa maksimissaan 3,7 GHz:n kellotaajuudella. Jokaisella ytimellä on oma megatavun kokoinen L2-välimuisti ja ytimien kesken jaettua L3-välimuistia on yhteensä noin 25 megatavua.

Kahdella Xeon Gold 6150 -prosessorilla ajettu 4040, 67 Mpix/s tulos on lähes kaksinkertainen verrattuna kahdella edellisen Broadwell-EP-sukupolven 18-ytimisellä ja 3,6 GHz:n Turbo-taajuudella toimivalla Xeon E5-2697 v4 -prosessorilla ajettuun tulokseen.

Toinen tuore Skylake-EP-tulos löytyy Geekbench-testin tulostietokannasta ajettuna Supermicron SYS-6029P-TR-räkkipalvelimella, joka on varustettu kahdella 28-ytimisellä Skylake-EP-prosessorilla. Palvelimen käytössä on yhteensä 56 fyysistä ydintä ja Hyper-Threading-ominaisuuden ansiosta 112 loogista ydintä. Jokaisella ytimellä on megatavun kokoinen oma L2-välimuisti ja ytimien kesken jaettua L3-välimuistia on yhteensä noin 40 megatavua.

Intel valmistautuu julkaisemaan Xeon Gold -prosessorit markkinoille kilpailemaan AMD:n Zen-arkkitehtuuriin perustuvien Naples-koodinimellisten palvelinprosessoreiden kanssa. AMD on tuomassa huhti-kesäkuussa markkinoille 32-ytimisen ja SMT-ominaisuudella 64 säiettä tukevan Naples-prosessorin, kun taas Intelin Skylake-EP-prosessoreissa odotetaan olevan maksimissaan käytössä 28 ydintä. Otimme ensituntumat AMD:n Naples-prosessorista io-techissä jo viime joulukuussa.

This site uses XenWord.
;