Kasasimme yhteistyössä Jimm'sin kanssa Ryzen 5 3600 -prosessorin ympärille tietokoneen, jonka voi ostaa valmiiksi kasattuna.

Video on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Jimm’s PC-Storen kanssa.

Kasasimme aiemmin kesällä NVIDIAn haastevideolla yhteistyössä Jimm’sin kanssa edullisen Core i5-9400F -pelitietokoneen, jossa oli käytössä GeForce GTX 1660 -näytönohjain. Video suunniteltiin ja kuvattiin juuri ennen 3. sukupolven Ryzen 3000 -sarjan prosessoreiden julkaisua, joten ajoitus oli hieman haastava radikaalisti muuttuneen markkinatilanteen takia.

Jatkona aiemmalle videolle kasasimme nyt yhteistyössä Jimm’sin kanssa Ryzen 5 3600 -pelikoneen, johon osat valittiin sen mukaan, että pelit pyörivät Full HD -resoluutiolla ja hintalappu olisi alle 1000 euroa, kuten viime kerralla.

Videolla esitellään tietokoneen osat yksitellen, kasataan tietokone ja lopuksi ajetaan testit, joissa verrataan Ryzen 5 3600 -kokoonpanon suorituskykyä aiemmin kasattuun vastaavaan aiemmin kasattuun Intel Core i5-9400F -kokoonpanoon prosessori- ja pelitesteissä.

Huom! Videon kaavioissa on virheellisesti Ryzen 5 3600X, mutta testit on siis ajettu 3600-mallilla.

Pelikone kasattiin AMD:n 6-ytimisen ja 12 säiettä tukevan Ryzen 5 3600 -prosessorin ympärille ja emolevyksi valittiin Asuksen TUF B450-Pro Gaming, johon asennettiin 16 gigatavua HyperX:n Fury DDR4-3200 -muistia (CL16). Näytönohjaimeksi valikoitui Asuksen uudistetulla kolmen tuulettimen jäähdytysratkaisulla varustsettu GeForce GTX 1660 TUF 3 Gaming OC ja muut komponetit olivat Intelin 512 gigatavun 660P M.2 SSD, Seasonicin Focus GX-550 -virtalähde ja Alpenföhnin Ben Nevis Advanced -prosessorijäähdytin. Kokoonpano kasattiin Kolinkin Caste -koteloon ilman RGB-valoloistetta. Osilla on erikseen ostettuna hintaa noin 955 euroa.

Kokoonpanon voi ostaa valmiiksi kasattuna suoraan Jimm’sistä 999 euron hintaan kahden vuoden kokoonpanotakuulla ilman Windows-lisenssiä. Tietokoneeseen on kuitenkin esiasennettu Windows 10, jota voi käyttää ostamalla lisenssin tai jo olemassa olevalla omalla lisenssillä.

Jos pidit videosta, käy tykkäämässä, tilaa io-techin YouTube-kanava, anna kommenteissa palautetta ja kehitämme videokonseptia lisää, kiitos!

Katso video Youtubessa

This site uses XenWord.
;