Aloitimme rakentamaan Suomen paras tietokone -projektiimme custom loop -nestejäähdytystä ja päivitimme samalla prosessorin ja emolevyn.

Alkuperäinen projekti kasattiin 32-ytimisellä Ryzen Threadripper 3970X -prosessorilla ja ilmajäähdytyksellä. Nyt prosessori päivitettiin helmikuussa julkaistuun 4300 euron hintaiseen 64-ytimiseen 3990X-malliin, emolevy virransyötön mosfettien osalta järeämpään ja kalliimpaan Asuksen ROG Zenith II Extreme Alphaan ja kokoonpanolle rakennetaan custom loop -nestejäähdytys.

Videon ensimmäisessä osassa käydään läpi nestejäähdytyksen osat, jotka toimitti Jimm’s ja EKWB eli EK-WaterBlocks. Blokit ja liittimet ovat EKWB:n Quantum-sarjaa: Velocity-blokki Ryzen Threadripperille, Vector-blokki Asuksen Strix GeForce RTX 2080 Ti -näytönohjaimelle ja EK-Torque-liittimet 16 millimetrin ulkohalkaisijan PETG-putkelle. Vesijäähdytyksen muut osat ovat distro plate eli vedenjakaja integroidulla DDC-pumpulla, kaksi 360 mm:n EK-CoolStream-jäähdytintä (PE & SE) ja 6 kpl Corsairin RGB-valaistuja QL120-tuulettimia. Nesteeksi kiertoon tulee oranssi EK-CryoFuel Solid.

Vesijäähdytyksellä on hintaa yhteensä yli 1000 euroa ja EKWB:n osat löytyvät Jimm’sin valikoimista.

Videon toisella osalla tullaan säätämään ja taivuttamaan 16 mm:n putket paikoilleen. Lisäksi valmiilla kokoonpanolla ajetaan suorituskykytestit, lämpötilamittaukset ja ylikellotetaan kokoonpano maksimiin.

Jos pidit videosta, käy tykkäämässä ja tilaa io-techin YouTube-kanava. Yli 38 000 tilaajalla io-tech on noussut Pohjoismaiden suurimmaksi tekniikkamediaksi Youtubessa ja Suomessa 300 suurimman suomenkielisen kanavan joukkoon.

Katso video Youtubessa

This site uses XenWord.
;