Modding Cafen käsittelyn jälkeen PS5-konsoli jäähtyy neljällä blokilla ja yhdellä 240 mm:n jäähdyttimellä.

Käyttäjien tekemät kotelomodifikaatiot voidaan jakaa käytännössä ulkonäkömodeihin ja funktionaalisiin modeihin. Tällä kertaa esille pääsee Sonyn PlayStation 5 -konsoli, joka oli vietnamilaisen Modding Cafen käsittelyssä.

Modding Cafen pohjaideana on ollut luoda nestejäähdytetty PS5-konsoli, mikä ei luonnollisestikaan onnistu ainakaan järkevästi toteutettuna alkuperäisiin kuoriin. Tämän vuoksi kotelon runko lähti kokonaan vaihtoon ja lopputulos on vähintäänkin mielipiteitä jakava. Huolimatta Cooler Masterin ohjaimella toteutetusta osoitettavasta RGB-valaistuksesta tai osittain juuri sen vuoksi.

Itse nestekierto on toteutettu mielenkiintoisesti ilman erillistä nestesäiliötä tai letkuja. Sen sijasta yhteensä neljästä blokista ja yhdestä 240 mm:n jäähdyttimestä muodostuva nestekierto on toteutettu kahdella nestejakopaneelilla. Modaajat suunnittelivat jäähdytysblokit ja nesteenjakopaneelit itse mittatilauksena konsolille.

Neljä jäähdytysblokkia hoitavat itse järjestelmäpiirin, Sonyn SSD-ohjainpiirin ja NAND-muistien sekä virransyötön komponenttien jäähdytyksen. GDDR6-muistipiirit ja muut emolevyn selkäpuolelta löytyvät komponentit yhdistettiin lämpötyynyillä kookkaaseen alumiinitakalevyyn. Nesteen kierrosta on vastuussa AlphaCoolin DC-LT-pumppu ja kuparinen jäähdytin jäi nimettömäksi. 240 mm:n jäähdyttimen läpi ilmaa puhkuu kaksi Noctuan Chromax NF-A12x15 PWM -tuuletinta.

Lämpötilatesteissä pakettia testattiin neljässä eri konfiguraatiossa, joista kahdessa turvauduttiin letkuihin ja jäähdyttimen siirtämiseen erilleen konsolista. Lopullisessa konfiguraatiossa jäähdytin on kuitenkin kiinni konsolissa, joten se jää testitulosten kuriositeetiksi. Testitulokset ovat myös sikäli erikoiset, että eri asioita on mitattu eri mittaisten aikojen välein.

Jäähdyttimen ollessa erillään konsolista nesteen lämpötila nousi 4 minuutin rasituksessa noin 37 asteeseen ja konsolin taustalevy 54,5 asteeseen. Kun taustalevylle lisättiin oma tuuletin, se pysyi 42-45 asteessa jopa 19,5 minuutin rasituksen jälkeen. Kun jäähdytin oli kiinni konsolissa ja tuulettimet puhalsivat kohti taustalevyä, veden lämpötila nousi 40 asteeseen 10 minuutin rasituksessa ja taustalevyn lämpötila 50 asteeseen 13 minuutin rasituksessa. Kun tuulettimet käännettiin sen sijasta imemään ilmaa jäähdyttimen läpi nousi veden lämpötila 20 minuutissa 50 asteeseen ja takalevyn 22 minuutissa 53,5 asteeseen.

Kerro kommenteissa, mitä mieltä olet Modding Cafen nestejäähdytetyn PlayStation 5 -konsolin toteutuksesta niin risujen kuin ruusujenkin muodossa.

This site uses XenWord.
;