Vuodon mukaan uudet Ryzen 3 -prosessorit tulevat olemaan neliytimisiä ja ne kykenevät SMT-teknologian avulla suorittamaan samanaikaisesti kahdeksaa säiettä.

AMD julkaisi Zen 2 -arkkitehtuuriin perustuvat Ryzen 3000 -sarjan prosessorit viime kesänä. APU-piirejä lukuun ottamatta sarja on kuitenkin rakentunut vain Ryzen 5-, 7- ja uudesta 9-sarjasta, eikä edullisimman 3-sarjan prosessoreita ole näkynyt.

Nyt tilanteeseen saattaa olla tulossa muutos, sillä tuttu Twitter-vuotaja _rogame on twiitannut kahden väitetyn Ryzen 3 3000 -sarjan prosessorin tietoja. Vuodon mukaan markkinoille saataisiin ainakin Ryzen 3 3100 ja 3300X.

Twiitin mukaan molemmat Ryzen 3 -prosessoreista ovat neliytimisiä ja ne tukevat SMT-teknologiaa eli ne kykenevät suorittamaan samanaikaisesti kahdeksaa säiettä. Prosessoreiden kellotaajuuksiksi ilmoitetaan 3,9 ja 4,3 GHz, mutta ne lienevät prosessoreiden Boost-kellotaajuuksia. L3-välimuistia prosessoreissa on 16 Mt, jonka lisäksi kullakin Zen 2 -ytimellä on oma 512 Kt:n L2-välimuistinsa, josta tulee yhteensä vuodossa mainittu 18 Mt:n välimuisti. Prosessoreiden TDP-arvoksi ilmoitetaan 65 wattia.

Lähde: _rogame @ Twitter

This site uses XenWord.
;