Sivuston mukaan vanhemmilla AIO-coolereilla voi olla haasteita Intelin 12. sukupolven Core-prosessoreiden jäähdyttämisessä.

Uutisoimme lokakuun lopulla Wccftechin julkaisemista vuotokuvista, joiden valossa osalla AIO-nestejäähyjä voisi olla ongelmia luoda kunnollista kontaktia Intelin tuoreisiin 12. sukupolven Core-prosessoreihin. Nyt prosessoreiden virallisen julkistuksen jälkeen Wccftech on julkistanut lisää käsiin saamiaan kuvia coolereiden muodostamasta kontaktista viidestä eri AIO-coolerista neljältä eri valmistajalta.

Testatut AIO-nestecoolerit ovat Aorus Waterforce X360, Corsair H150i Pro, MSI P360/C360, MSI 360R V2 sekä Asus ROG Ryujin 360. Coolereista Corsairissa on käytetty coolerin omaa LGA 115x/1200 -kiinnitystä, joka menee kiinni myös LGA 1700 -kantaan, mutta ei muodosta kunnollista kontaktia. Muilla coolereilla puolestaan on käytössä aidot LGA 1700 -kiinnikkeet, joskin Asuksen käyttämät ovat Asetekin standardiliittimet valmistajan omien sijaan. Kuvien valossa sivusto on muodostanut tiivistelmäksi, että vanhemmissa coolereissa epäyhteensopivuuksia voi olla havaittavissa.

Viisikosta ainoastaan molemmat MSI:n mallit muodostivat täysin puhtaan kontaktin prosessorin lämmönlevittäjään, kun taas huonommin pärjänneistä parhaimmaksi osoittautui Corsair, jonka kiinnityspaine ei sivuston mukaan vaikuttanut olevan aivan riittävä, vaan kontakti jäi hieman heikoksi laidaltaan, vaikkakin keskiosaan tiivis yhteys saatiinkin.

Aorus Waterforce X360 puolestaan muodosti pykälän Corsairia heikomman kontaktin ja jo prosessorin keskivaiheillakin oli hieman heikosti levinnyttä lämpötahnaa. Heikoiten koko joukosta pärjäsi puolestaan Asuksen ROG Ryujin 360, jossa lämpötahnan leviämisessä oli selvempiä ongelmia jo prosessorin keskivaiheilla.

Lähde: Wccftech

This site uses XenWord.
;