Aiemmin April 2019 Updatena tunnettu päivitys sai uuden nimen samalla kun Microsoft ilmoitti, että jatkossa käyttäjän tulee käynnistää päivityksen asennus itse. Koneoppimista hyödyntämällä yhtiö pyrkii varmistamaan, että päivitystä tarjoillaan vain käyttäjille, joille sen asennuksesta ei pitäisi koitua ongelmia.

Microsoft on julkaissut blogissaan tietoja kevään merkittävästä Windows 10 -päivityksestä. Aiemmin odotetun April 2019 Updaten sijasta päivitys on nimetty May 2019 Updateksi ja Microsoft on pyrkinyt antamaan käyttäjälle aiempaa paremman kontrollin paitsi itse päivityksen asennukseen, myös tuleviin pienempiin päivityksiin.

Windows 10 May 2019 Update tuo mukanaan lukuisia muutoksia itse käyttöjärjestelmään, mutta myös itse päivityksen asennusprosessia on muutettu käyttäjäystävällisempään suuntaan. Sen sijasta, että Windows lataisi ja asentaisi päivityksen automaattisesti, se tulee nyt yksinkertaisesti ilmoittamaan päivityksen olevan saatavilla ja käyttäjän tulee itse käynnistää päivitysprosessi.

Myös pienempien päivitysten asennusprosessia on uudistettu ja Windows kysyy nyt käyttäjältä asennetaanko esimerkiksi päivitysten tarkistuksen jälkeen löydetyt päivitykset heti vai ei. Lisäksi käyttäjät voivat jatkossa käyttöjärjestelmän versiosta riippumatta keskeyttää päivityksen tai päivitysten asennuksen seitsemäksi päiväksi kerrallaan enimmillään 35 päivän ajaksi. 35 päivän laskuri nollautuu joka päivityksen asennuksen jälkeen.

Windows 10 May 2019 Updaten jakelu käyttäjille aloitetaan Windows Insider -käyttäjistä, jotka kuuluvat Release Preview -rinkiin. Release Preview -ringissä päivitys tulee saataville ensi viikosta lähtien. Toukokuun loppupuolella aloitetaan päivityksen jakelu niille käyttäjille, jotka käyvät itse tarkistamassa päivityksen saatavuuden ja niille, joiden nykyisen Windows 10 -version tukiaika on päättymäisillään. Microsoft käyttää lisäksi koneoppimista varmistaakseen, että päivitystä tarjotaan käyttäjälle vasta kun on kyllin todennäköistä, ettei juuri hänen kokoonpanonsa tulisi törmäämään ongelmiin päivityksen kanssa esimerkiksi ajuriongelmien tai muun vastaavan vuoksi.

Lähde: Microsoft

This site uses XenWord.
;