Windows 10 Pro tietokone saattaa ilmoittaa tällä hetkellä olevansa aktivoimaton tai lisenssin olevan Home-versiolle. Microsoft uskoo saavansa ongelman korjattua parissa päivässä.

Nettiin on ilmestynyt tänään useita raportteja käyttijiltä, joiden Windows-käyttöjärjestelmät väittävät olevansa yhtäkkiä aktivoimattomia. Sama ongelma iski myös allekirjoittaneen lisenssiin.

Käyttäjäraporttien mukaan nimenomaan Windows 10 Pro -tietokoneet ovat raportoineet tänään ympäri maailman olevansa aktivoimattomia. Mikäli käyttäjä yrittää ratkaista ongelman Windowsin vianmäärityksellä, kertoo se löytäneensä laitteelle Windows 10 Home -version digitaalisen lisenssin, vaikka asennettuna on Windows 10 Pro. Lisäksi joillain käyttäjillä esiintyy ongelmaa, jossa Windows ei väitä olevansa aktivoimaton, mutta Windows 10 Pro -lisenssi näyttää muuttuneen yhtäkkiä Windows 10 Home -lisenssiksi.

Microsoftin yhteisösivuilla moderaattorina toimiva Vijay Verma kertoo, että yhtiö on jo tietoinen ongelmasta. Microsoftin tuen mukaan ongelma on nimenomaan aktivointipalvelinten päässä ja yhtiön insinöörien työskentelevän ongelman parissa taukoamatta. Yhtiön mukaan se uskoo saavansa ratkottua ongelman kahden päivän sisällä.

Päivitys: Microsoft on saanut käyttäjäraporttien perusteella korjattua aktivointipalvelinten ongelmat. Mikäli Windows 10 Pro edelleen ilmoittaa aktivointiongelmasta, sen pitäisi kadota joko ajamalla aktivoinnin vianmääritys tai sammuttamalla tietokone ja käynnistämällä se kokonaan uudelleen.

Lähde: Windows Latest, Microsoft Community

This site uses XenWord.
;