Xiaomin MiOT-ekosysteemiin (Mi internet of things) kuuluva Zepp Health Corporation (entinen Huami) on tänään julkaissut uuden Zepp-tuotemerkin. Uuden tuotemerkin ja sen mukana julkaistujen kellojen ohessa sama konserni julkaisi myös uuden Amazfit T-Rex Pro -urheilukellon vaativiin olosuhteisiin.

Amazfit T-Rex Pron näyttönä toimii pyöreä 1,3-tuumainen AMOLED-paneeli 360 x 360 -resoluutiolla ja sitä peittää Gorilla Glass 3 -suojalasi. Runkomateriaalia valmistaja ei ole tiedotteessaan määritellyt, mutta painikkeet kellossa ovat metalliset. Runko on muotoiltu kuperaksi, minkä pitäisi valmistajan mukaan suojata kelloa iskuilta ja tärähdyksiltä.

Haastavia olosuhteita varten T-Rex Pro tarjoaa 10ATM-vedenkestävyyden ja MIL-STD-810G-sertifioinnin. Lämpötiloja kello kestää -40 asteesta 70 asteeseen. Amazfitin aiempien kellojen tapaan myös T-Rex Pro on älyominaisuuksiltaan suhteellisen kevyt, eikä siitä löydy Googlen Wear OS -käyttöjärjestelmää tai tukea kolmannen osapuolen sovelluksille. Bluetooth-yhteydellä puhelimeen yhdistettynä kello osaa kuitenkin näyttää ilmoituksia ja ohjata musiikkia tai kameraa.

T-Rex Pro tukee perinteisen sykkeenmittauksen lisäksi myös veren happisaturaation mittausta ranteessa. Urheiluseurantaan kello sisältää yli sata eri liikuntamuotoa ja retkeilijöitä miellyttänee kellosta löytyvät kompassi ja barometrinen korkeusmittari. Myös seurantapalveluita kello kykenee käyttämään ilman liitettyä puhelinta sisäänrakennettujen GPS-, Glonass-, BeiDou- ja Galileo-paikannustoimintojen avulla. Terveysominaisuuksista tuettuna on unenlaadun seuranta.

Akunkestoa Amazfit lupaa T-Rex Prolle yhdellä latauksella 18 päivää.

Zepp-tuotenimen alle puolestaan julkaistiin kaksi uutta kelloa – Zepp Z ja Zepp E, jotka molemmat edustavat huomattavasti perinteisempiä kelloja, kuin Amazfitin jykevä T-Rex Pro. Amazfitin kellon tapaan myös Zeppin uutuudet ovat ”kevytälykelloja”, joissa on käytössä valmistajan oma käyttöliittymä, eikä siitä löydy tukea kolmannen osapuolen sovelluksille. Puhelimen ilmoitusten näyttäminen ja yksinkertaiset komennot Bluetoothin välityksellä onnistuvat kuitenkin Amazfitin uutuuden tapaan.

Molemmat Zeppin kellot mittaavat T-Rex Pron tapaan unenlaatua, veren happisaturaatiota ja sydämen sykettä. Ne tarjoavat 5ATM-vedenkestävyyden, mutta eivät laajempia iskun- tai säänkestävyyksiä. Myös urheiluominaisuuksista on karsittu ja Zeppin uutuuksista Z tukee 12:n ja E 11:n eri liikuntamuodon seuraamista. Sisäänrakennettua GPS:ää tai muita satelliittipaikannuspalveluista kelloista ei todennäköisesti löydy, sillä valmistaja ei niitä sivuillaan mainosta.

Zeppin uutuuskaksikosta edullisemmaksi sijoittuu Zepp E. Kello tulee saataville kahtena versiona – pyöränä ja neliskulmaisena.  Näyttönä toimii AMOLED-paneeli, jota peittää reunoiltaan kaareutuva lasi. Runko on valmistettu teräksestä. Valmistaja lupaa Zepp E:n akun kestävän yhdellä latauksella tyypillisesti noin seitsemän päivää. Sisaruksista kalliimpi Zepp Z puolestaan tulee tarjolle vain pyöreällä AMOLED-näytöllä. Kellon runko on titaaniseosta ja ranneke nahkaa. Akunkestoa Zepp Z:lle valmistaja lupaa tyypillisesti noin 15 päivää.

Amazfit T-Rex Pro tulee saataville huhtikuussa 199 euron suositushintaan. Zeppin kellot puolestaan ovat saatavilla välittömästi. Zepp E:n suositushinta on 249 euroa ja Zepp Z:n puolestaan 349 euroa.

Lähteet: Amazfit, Zepp