TeamGroupin mukaan DDR5-muistien ylikellotuspotentiaali on jopa edellisiä sukupolvia korkeampi, kiitos muistikammalle siirretyn jännitteenhallinnan.

Ensimmäiset innokkaat valmistajat ovat ehtineet jo julkistaa ensimmäisiä DDR5-muistejaan, vaikka niitä tukevia alustoja odotetaan markkinoille vasta vuoden jälkimmäisellä puoliskolla. Muistivalmistaja TeamGroup haluaa erottua joukosta ja vielä olemattomien muistien julkaisun sijasta yhtiö mainostaa tulevien muistiensa ylikellotusmahdollisuuksia.

TeamGroupin julkaiseman tiedotteen mukaan yhtiön tulevat T-Force DDR5-muistit tulevat tukemaan ylikellotusta. Muististandardin muutosten vuoksi kellotuspotentiaalia pitäisi olla ainakin teoriassa reippaasti ja yhtiön itsensä mukaan selvästi aiempia sukupolvia enemmän, sillä muistien virranhallinta on siirretty emolevyltä suoraan muistikammoille itselleen. Muutoksen myötä jännite pysyy aiempaa vakaampana ja ainakin TeamGroupin käyttämä virranhallintapiiri sallii sen nostamisen peräti 2,6 volttiin saakka 1,1-1,2 voltin vakiojännitteestä.

TeamGroup on aloittanut jo ylikellotuskelpoisten DDR5-muistien samplaamisen Asukselle, ASRockille, MSI:lle ja Gigabytelle emolevyjen ylikellotusominaisuuksien ja muistien ylikellotettavuuden validoimiseksi. Yhtiö lupaakin sen T-Force-muistien olevan taatusti yhteensopivia edellä mainittujen valmistajien DDR5-emolevyjen kanssa.

Lähde: TeamGroup

This site uses XenWord.
;