Päivittäiseen käyttöön projekti ei kuitenkaan välttämättä sovi.

Taipuvanäyttöiset puhelimet eivät ole vielä saaneet kenties massamarkkinoiden suurinta huomiota, mutta erityisesti Samsungin mallit ovat nykyisellään jo varsin tunnettuja, minkä lisäksi parilta muultakin suurelta Android-valmistajalta, kuten Xiaomilta, Motorolalta ja Honorilta taipuvanäyttöiset puhelimet löytyvät vähintään Kiinan markkinoille. Applen puhelinten ystävät ovat vielä toistaiseksi jääneet nuolemaan näppejään, mutta kiinalainen YouTubettaja 科技美学 päätti luoda oman taittuvanäyttöisen iPhonensa.

Tubettajan lähtökohtana toimi Applen vuonna 2017 julkaisema iPhone X ja muut hänen tiimilleen lahjoitetut laitteet, joiden sisuskalut hyödynnettiin taipuvaan puhelimeen. Näyttöä varten modaajat purkivat iPhonen alkuperäisen näytön käytännössä täysin, jotta alkuperäinen jo valmiiksi taipuva OLED-paneeli saataisiin käyttöön myös muokattuun laitteeseen. Yhdellä kerralla purku ei onnistunut, vaan ehjää näyttöä varten purettuja näyttöjä kertyi 37 kappaletta.

Saranaksi taipuvaan iPhoneen päätyi Motorolan Razr-puhelinten sarana, sillä sen aiheuttama ryppy näyttöön oli pienempi kuin Galaxy Z Flipin. iPhone X:n sisuskaluihin täytyi tehdä taittuvaa rakennetta pieni kompromissi ja laitteen akuksi päättyi vain pieni 1000 mAh yksilö. Modaajan mukaan akunkesto onkin heikoin mitä iPhoneissaa on nähty. Lopullisen rungon tarinaa tubettaja ei tarkalleen määrittele, mutta ainakin 3D-tulostinta lopputulokseen on käytetty.

Lopulta yli 200 päivän jälkeen 科技美学 sai aikaan toimivan taipuvanäyttöisen iPhonen, jonka toiminnallisuus ei kenties aivan markkinastandardeja vielä täyttäisi, mutta ainakin näyttö taipuu, iOS-käyttöjärjestelmä toimii ja puhelimen voi sulkea.

Lähteet: 科技美学@YouTube, Android Authority

This site uses XenWord.
;