
Samsungin viime vuoden S24-malliston yhteydessä totesimme puhelimen päivitysten jääneen jo parin vuoden ajan kohtalaisen vähäisiksi ja vuodelle 2025 korealaisvalmistaja on jatkanut tutulla linjallaan. Galaxy S25+ ei nimittäin edeltäjästään erotu juuri lainkaan pykälän kulmikkaampia ulkomuotojaan lukuun ottamatta. Harmillisesti S25+:n kokoisessa puhelimessa kulmikkuus ei ainakaan allekirjoittaneen käsissä ole ollut askel parempaan päin, vaan puhelin on hieman edeltäjäänsä epämukavampi käsissä.
Huono puhelin Galaxy S25+ ei miinuksistaan huolimatta missään nimessä ole ja Snapdragon 8 Elite for Galaxy on paperilla huomattava päivitys viime vuoden Exynokseen, mutta käytännön käyttökokemuksissa puhelin ei kuitenkaan eroa merkittävästi edeltäjästään. Yksi Samsungin huippuominaisuusista, peräti 7 vuoden päivityslupaus, on sekin luvattu myös viime vuoden puhelimille, eli vuoden myöhässä Galaxy S24+:n kelkkaan hyppääminen ei tee päivityslupauksesta vielä nykyäänkään kilpailijoihin nähden huonoa.
Plussaa:
- Erittäin hyvä päivityslupaus (7 suurta Android-päivitystä ja 7 vuoden tietoturvakorjaukset)
- Lippulaivaluokan suorituskyky
- Kohtalaisen hyvä akunkesto
- Android-markkinoiden monipuolisimmat tekoälyominaisuudet
Miinusta:
- Ultralaajakulmakameran kiinteä tarkennusetäisyys ja kuvien suttuiset yksityiskohdat
- Telekameran heikko hämäräsuorituskyky
- Akun tunnin latausaika tyhjästä täyteen varauksin
- Pieniksi jäävät muutokset edeltäjämalliin verrattuna.
- Osa tekoälytoiminnoista ei käytettävissä suomeksi
Huomioitavaa:
- Puhelimen mukana ei toimiteta laturia (EU:n laturidirektiivi)
Samsung on pitänyt Galaxy S -lippulaivamallistonsa perusmallit, eli pelkkää numeroa kantavan pienemmän version sekä suurempikokoisen plusmallin jo useamman vuoden ajan lähes muuttumattomina. Viime vuoden S24:n suurin ulkoinen eroavuus edeltäjäänsä oli kulmikkaammat ulkomuodot ja tänä vuonna valmistaja on jatkanut samalla linjalla – Galaxy S25 -mallit ovat jälleen tutunnäköisiä, joskin entistäkin kulmikkaampia.
Tänä vuonna valmistaja kuitenkin siirtyi parin vuoden takaisista S23-malleista tuttuun tapaan Qualcommin Snapdragon -järjestelmäpiireihin viime vuonna käytössä olleiden omien Exynoksiensa sijaan ja päivitti pienemmän S25:n RAM-muistin 12 gigatavuun aiempien vuosien 8 gigatavusta. Lisäksi Wi-Fi-yhteydet on päivitetty tuoreimpaan Wi-Fi 7:ään, eli muutokset ovat erittäin pieniä, jopa parin vuoden takaiseen S23:een verrattuna, sillä S24:kään ei muuttanut kamerakokonaisuuttaan.
Samsung suuremman 6,7-tuumaisella näytöllä varustetun Galaxy S25+:n suositushinta on viime vuoden S24+:sta tuttu 1199 euroa 256 Gt:n tallennustilalla ja 1329 euroa 512 Gt:n tallennustilalla. Värivaihtoehtoina saatavilla ovat testikappaleemmekin edustaman Navyn lisäksi vaalean sininen Icyblue, harmaa Silver Shadow sekä vaalean vihreä Mint.
Tässä artikkelissa tutustumme Samsungin Galaxy S25+:aan noin viikon ympärivuorokautisten käyttökokemusten pohjalta.
Mitä uutta?

Kuten aloituskappaleessa jo todettiin, on Samsungin Galaxy S25+ hyvin tuttu ilmestys viime vuoden S24+:n tai jopa parin vuoden takaisen S23+:n nähneille kuluttajille. Puhelimen kylkien reunoja on kuitenkin terävöitetty entisestään, minkä myötä puhelin on aiempaa kulmikkaampi käsissä ja lisäksi takakuoren kameroiden kehyksiä on paksunnettu aiempaan nähden.
Tarkemmat erot Samsung Galaxy S25+:n sekä edeltäjänä toimineen Galaxy S24+:n välillä ovat:
- Galaxy S25+ on 0,1 mm matalampi, 0,1 mm kapeampi ja 0,4 mm ohuempi (158,4 x 75,8 x 7,3 mm vs. 158,5 x 75,9 x 7,7 mm)
- Galaxy S25+ on 6 grammaa kevyempi (190 g vs. 196 g)
- Galaxy S25+:ssa on uudempi ja Qualcommin valmistama Snapdragon 8 Elite for Galaxy -järjestelmäpiiri (vs. Samsung Exynos 2400)
- Galaxy S25+ tukee Wi-Fi 7:ää (vs. Wi-Fi 6E)
- Galaxy S25+ tukee Bluetooth 5.4:ää (vs. Bluetooth 5.3)
Pakkaus ja sen sisältö
Samsung toimittaa Galaxy S25 -mallinsa mustassa pahvipakkauksessa, jonka päällä komeilee vain valkoisella piirretty puhelimen siluetti. Itse puhelimen lisäksi toimitussisältöön kuuluvat:
- SIM-kelkan avaustyökalu
- Oheislappuset
- USB-C -> USB-C -latauskaapeli
Samsung ei ole vuosiin enää toimittanut puhelimen mukana verkkovirtalähdettä, eikä sitä ole mukana tälläkään kertaa. Tämä alkaa nykyään kuitenkin yleistyä käytännössä kaikissa puhelimissa EU:n uuden latausdirektiivin myötä. Samsung on toteuttanut latausteknologiansa USB PD -standardilla, joten laturiksi käy käytännössä kaikki peruslaturit, eikä kuluttaja ole sidottu Samsungin omiin ratkaisuihin.
Rakenne, tekniset ominaisuudet ja yksityiskohdat
Fyysiset mitat
- Ulkomitat: 158,4 x 75,8 x 7,3 mm
- Paino: 190 g
- Rakenne: alumiinirunko, Gorilla Glass Victus 2 edessä ja takana
- IP-suojaus: IP68
- Valmistajan kotimaa: Etelä-Korea
- Valmistusmaa: Vietnam
Ulkoiselta olemukseltaan Galaxy S25+ on, kuten jo aiemmin sanottua, edeltäjäänsä kulmikkaampi, mutta ilman rinnakkain vertailua eroja edellismalliin on haastava huomata. Kooltaan puhelin on varsin tavanomainen nykypäivän lippulaiva, mikä yhdessä entistä kulmikkaampien muotojen kanssa ei ole aivan omaan mieleeni. Kulmikas rakenne kohotalaisen kookkaiden ulkomittojen kanssa tuntuu nimittäin hieman käteen porautuvalta.
Rakenteeltaan puhelin on laadukkaan tuntuinen. Alumiinikuoret ja Gorilla Glass Victus 2 -suojalasi antavat vaikutelman kestävästä kokonaisuudesta ja täyttävät myös nykypäivän normit lippulaivaluokan puhelimen rakenteelle. Samsungille tuttuun tapaan puhelimella on IP68-sertifikaatti vettä ja pölyä vastaan.
- Alapääty:
- SIM-korttikelkka
- Mikrofoni
- USB-C (3.2) -liitäntä
- Toinen puhelimen stereokaiuttimista
- Yläpääty:
- Mikrofoni
- Kuulokeritilään on sijoitettu toinen puhelimen stereokaiuttimista
Päädyissään Galaxy S25+ ei tarjoa yllätyksiä, vaan ominaisuuskattaus on viimevuodesta tuttu. Stereokaiuttimien äänenlaatu on hyvä. Ääni säilyy selkeänä ja säröttömänä täydellekin teholle. Pienempään S25:een verrattuna äänessä on myös havaittavasti enemmän alataajuuksia ja kovin äänenvoimakkuuskin on selvästi äänekkäämpi.
Näytön tekniset ominaisuudet:
- 6,7” LTPO AMOLED -näyttö
- 3120 x 1440 pikseliä, 513 PPI
- 1-120 Hz, 2600 cd/m2 pistemäinen maksimikirkkaus
Näyttö Galaxy S25+:ssa on identtinen edeltäjänsä kanssa. Vakiona näyttö toimii Full HD -resoluutiolla, mutta asetuksista on valittavissa myös korkeampi 1440p-resoluutio, jonka kanssa näyttö on varsin terävä. Kuvanlaadultaan Galaxy S25+:n näyttö on laadukas, kuten viime vuonnakin ja 2600 nitin pistemäinen maksimikirkkaus piti kuvan selkeänä auringonpaisteessakin. Kovimpien kilpailijoiden huippukirkkaudet ovat kuitenkin nykypäivänä pykälän korkeampia.
Näytön alle sijoitettu sormenjälkilukija toimi testijaksolla moitteetta tunnistaen sormen nopeasti.
Rautatasolla Samsung on tänä vuonna palannut takaisin Qualcommin piiriin, mikä lämmittänee puhelimeltaan ehdottomasti parasta suorituskykyä kaipaavien mieltä, sillä Samsungin Exynos-piirit, vaikkakin käytännön sulavuudeltaan täysin päteviä, ovat viime vuosina hävinneet suorituskykytesteissä Qualcommille. Snapdargon 8 Elite for Galaxyn pariksi valmistaja mainostaa myös kasvattaneensa jäähdytyksestä huolehtivan höyrykammionsa kokoa 15 prosentilla.
Akku Galaxy S25+:ssa on säilynyt ennallaan viime vuoteen nähden ja samoin ovat myös lataustehot. Latausominaisuudet ovat siis viime vuodesta tuttuun tapaan pykälän pienempää S25-mallia paremmat langallisen lataustehon yltäessä 45 wattiin. Myös järjestelmäpiirin parina olevan RAM-muistin määrä on viime vuodesta tutut 12 Gt.
Yhteysominaisuuksien osalta Wi-Fi-verkkojen tuki on päivitetty 6E-tasosta tuoreimpaan Wi-Fi 7:ään ja Bluetooth-tuki puolestaan 5.3:sta niin ikään tuoreimpaan 5.4:ään. Lisäksi tuettuna on myös Ultra Wideband, jolle pienemmästä Galaxy S25:stä ei löydy tukea.
Tekniset ominaisuudet:
- Qualcomm Snapdragon 8 Elite for Galaxy -järjestelmäpiiri
- 2 x 4,47 GHz Prime-prosessoriydintä
- 6 x 3,53 GHz Performance-prosessoriydintä
- Adreno 830 GPU
- 12 Gt RAM-muistia
- 256 tai 512 Gt UFS 4.0 -tallennustilaa
- 5G, SA/NSA, Sub6
- Dual-SIM
- Wi-Fi 802.11a/b/n/ac/6e/7 (Wi-Fi 7), Bluetooth 5.4, NFC, GPS, GLONASS, BDS, Galileo, QZSS
- Ultraäänisormenjälkilukija näytön alla
- 4900 mAh akku, USB Type-C (3,2), 45 W langallinen pikalataus (USB PD), langaton lataus
- Android 15
- Päivitystuki: 7 suurta Android-päivitystä, 7 vuoden tietoturvakorjaukset
Kamera
Kamerat Galaxy S25+:ssa sijaitsevat edeltäjästään tuttuun tapaan kolmea erillisenä kameralinssinä takakuoren vasemmassa yläkulmassa. Viime vuodesta kameralinssit kuitenkin erottuvat hieman entistä leveämpien reunojensa myötä.
Kameran tekniset tiedot:
- 50 megapikselin pääkamera (1,0 um), F1.8, 85° kuvakulma, OIS, Dual Pixel AF
- 12 megapikselin ultralaajakulmakamera (1,4 um), f2.2, 120° kuvakulma, kiinteä tarkennus
- 10 megapikselin 3x-telekamera (1,0 um), f2.4, 36° kuvakulma, OIS
- 12 megapikselin etukamera, f2.2, 80° kuvakulma
- LED -salama
- Videokuvaus: 8K 30 FPS / 4K 60 FPS
Hieman muuttuneesta kamera-asettelun ulkonäöstään huolimatta kamerakokonaisuus itsessään on rautatasolla täysin ennallaan. Tarjolla on yhä 50 megapikselin pääkamera, 10 megapikselin telekamera 3x-zoomilla sekä 12 megapikselin ultralaajakulmakamera. Ultralaajakulmakamera tarjoaa edelleen vain kiinteän tarkennusetäisyyden, mikä on väistämättä nykypäivänä tämän hintaluokan puhelimelle selvä miinus. Kamerajärjestelmä on säilynyt Galaxy S -malliston perusmalleissa ennallaan jo Galaxy S22 -mallistosta saakka, eli kyseessä on jo neljäs sukupolvi identtisellä kameraratkaisulla.
Videokuvausta Galaxy S25+ tukee korkeintaan 8K 30 FPS -tasolla, joka on käytettävissä vain pääkameralla. 4K 60 FPS -videota voi kuitenkin kuvata kaikilla kolmella kameralla.
Samsung on päivittänyt kamerasovellustaan Galaxy S25 -mallistoon uudella yleisilmeellä. Käytännössä kuvasnäkymän vasenta laitaa on kutistettu entistä pienemmäksi ja vasempaan laitaan on lisätty uusi asetukset esiin tuova painike, mikä helpottaa kameran käyttöä yhdellä kädellä.
Lisäksi kameravaihtoehtoihin on tuotu aiempien ultralaajakulmakameran, pääkameran ja telekameran kaveriksi myös pääkameraa käyttävä 2x-tila. Käytännössä sovellus osoittautui testijaksolla sulavatoimiseksi ja helppokäyttöiseksi, joskin vasemman laidan kuvakkeet ovat nykyisellään omaan makuuni ehkä hieman liian pieniä, mikäli niitä haluaa edelleen käyttää oikean laidan lisäasetusvalikon sijaan.
Pääkameran kuvanlaadussa on tapahtunut pientä muutosta ennallaan pysyneestä käsittelyjäljestä huolimatta. Kuvien yleisilme on uudella puhelimella pykälän realistisempi värimaailman jäädessä hillitymmäksi ja vähemmän korosteiseksi. Myös kohinaa päästetään lopputuloksiin entistä enemmän, mikä onnistuu pitämään yksityiskohdat pikselitasollakin tarkasteltuna laadukkaampina. Käytännössä erot eivät ole erityisen suuria, mutta S25-sukupolven puhelimilla kuvat ovat hieman kolmeulotteisempia syvemmän ja luonnollisemman värintoiston myötä.
Myös hämärässä värintoisto säilyy S25-mallistossa edeltäjäänsä laadukkaampana. Pääkamera on kokonaisuudessaan edelleen kohtalaisen hyvä, mutta nykypäivän kovimmille kilpailijoille se ei enää pikselitason yksityiskohdissa pärjää. Erityisesti S25+:n 1200 euron hintaluokassa voisi toivoa jo pykälän parempaakin suoritusta.
2x-tila käyttää pääkameran sensorilta tehtävää rajausta ja siten se tuottaa päivänvalossa havaittavasti enemmän yksityiskohtia, kuin pääkameralta jälkikäteen rajatussa kuvassa oli saavutettavissa. Tila onkin omiaan laajentamaan kamerakatraan kuvausmahdollisuuksia, mikäli pääkameraan nähden kolminkertaisen polttovälin tarjoava telekamera tuntuu liiallisen kapealta.
Hämärässä 2x-tila ei käytännössä onnistu keräämään sen enempää yksityiskohtia, kuin pääkamera perustilassaan.
Myös ultralaajakulmakameralla uudet puhelimet onnistuvat käsittelemään kuvaa pykälän vanhaa mallia paremmin. Erot ovat hieman pääkameraa pienemmät, mutta käytännössä laatuparannuksen näkee erityisesti pienissä tummissa yksityiskohdissa, jotka terävöityvät ja kontrastoituvat hieman tukkoon S24-mallien kamerassa, mutta pysyvät laadukkaampina uusissa malleissa.
Myös hämäräsuorituskyky on parantunut aavistuksen, joskin ero on kohtalaisen pieni. S25-malliston ultralaajakulmakamera itsessään on kuitenkin nykypäivänä jo selvästi lippulaivaluokan kilpailijoita heikompi. Yksityiskohdat jäävät suttuisiksi ja puuttuvan automaattitarkennuksen myötä lähikuvien ottaminen on mahdotonta. Tämä on selvä miinus jo S25:n 950 euron hintaluokassa, mutta erityisesti S25+:n 1200 eurossa kyseessä on heikko suoritus.
3x-telekameran kuvissa ei ole nähtävissä selvästi toistuvia eroja viime vuoden S24-malleihin verrattuna. Kuvat ovat edelleen silmää miellyttäviä, mutta erityisen joukosta poikkeavaa se ei enää nykypäivän onnistu olemaan.
Hämärässä telekameran kuvat jäävät nopeasti varsin suttuisiksi. Kevyesti hämärässä ympäristössä kuvat ovat vielä käyttökelpoisia, mutta yleisilme muuttuu kuitenkin nopeasti hieman vesivärimäiseksi.
Muiden kameroiden tapaan myös etukamera on S25-mallistossa vanha tuttu. Se tuottaa hyvässä valaistuksessa laadukasta jälkeä ilman suurempia ongelmakohtia. Hämärässäkin kuvat säilyvät selkeinä, joskin pykälän päivänvaloa pehmeämpinä.
Pääkameran 8K 30 FPS -video on vakautukseltaan laadukasta ja kuvanlaadultaankin pääosin hyvää. Värintoisto vaikuttaisi säilyvän luonnollisena ja harmaan loskaisen talvipäivän ympäristössä tummat alueetkaan eivät korostu kontrastista liiaksi.
8K 30 FPS -videon ominaisuudet:
- 8K 30 FPS, H.265, 80,7 Mbit/s
- Äänet: AAC LC, 256 kbit/s
4K 60 FPS -video puolestaan on käytännössä lähes identtistä 8K-videon kanssa, joskin syystä tai toisesta kontrasti vaikuttaisi korostuvan hieman 8K-tilaa enemmän vetäen varjoisia alueita välillä hieman tukkoon.
Ultralaajakulmakamerankin 4K-video on varsin laadukasta, joskin hieman pehmeämpää kuin pääkameralla. Telekameralla video muistuttaa kuvanlaadultaan pääkameran tuottamaa. Huomion arvoisena seikkana sen kuvanvakain vaikuttaisi tekevän erinomaista jälkeä pitäen videon käyttökelpoisena kävellessäkin.
4K 60 FPS -videon ominaisuudet:
- 4K 60 FPS, H.265, 50,6 Mbit/s
- Äänet: AAC LC, 256 kbit/s
Ohjelmisto, suorituskyky ja akunkesto
Ohjelmistona Galaxy S25+:ssa pyörii Android 15, jonka päällä on valmistajan oma One UI 7 -käyttöliittymä. Kuten Galaxy S25 Ultran arviossa todettiin, on Samsungin käyttöliittymä uudistunut ulkoisesti enemmän kuin moneen sukupolveen, mutta siitä huolimatta yleisilme on kuitenkin edelleen varsin tutun näköinen.
Selkeimmin omassa käytössäni silmiin pistivät ilmoitusvalikon ja pika-asetusvalikon siirtyminen erillisiksi osiksi, jotka vedetään toiselta puolelta näyttöä vanhan lisää alaspäin vetämällä aukeavan ilmoitusvalikon sijaan sekä moniajonäkymän muutokset. Ulkonäkömuutosten lisäksi Samsung on tuonut mukaan myös läjän uusia Galaxy AI -tekoälyominaisuuksia, joita valmistaja markkinoi merkittävästi myös julkaisutilaisuudessaan.
Galaxy AI:n tekoälykattaus yhdessä Googlen kanssa kustomoiden Gemini-version kanssa ovatkin nykymarkkinoiden ehdotonta kärkeä. Tekoälyominaisuudet ovat Galaxy S25 -perusmalleissa Ultrasta tutut, joten tarkemmin niihin voi tutustua Galaxy S25 Ultran arvostelusta.
Käyttökokemus Galaxy S25+:lla on sanalla sanottuna sulava. Snapdragon 8 Elite for Galaxy -järjestelmäpiiri siivittää käyttökokemuksen läpi päivittäisten askareiden leikiten, kuten lippulaivapiiriltä voi odottaakin. Käytännössä eroa viime vuoden suorituskykyyn on kuitenkin vaikea havaita – Exynos 2400 on edelleen päivittäisissä askareissa aivan yhtä sulavan tuntuinen ja eroa löytyneekin lähinnä raskaimpia pelejä pyörittäessä.
Suorituskyvyltään Galaxy S25+ vastaa synteettisten testien mukaan hyvin pitkälti esimerkiksi Honorin Magic7 Prota. Pienempään Galaxy S25:een verrattuna Plus-malli onnistuu saamaan suuressa osassa testejä hieman paremmat tulokset, mutta suuria eroja laitteiden välillä ei ole. Grafiikkasuorituskyvyssä käytännön elämässä S25-malli voi pärjätä pienemmän resoluutionsa myötä jopa hieman paremmin, mikäli S25+:ssa käyttää suurempaa näytön resoluutiota.
Myös pitkäkestoisessa rasituksessa S25+ pärjää grafiikkapuolensa osalta kohtalaisesti. Suorituskyky laski kuitenkin pitkässä rasituksessa reiluun 50 prosenttiin maksimista, eli kohtalaisen reippaasti, mikä on kuitenkin Snapdragon 8 Eliten kanssa ollut varsin tyypillistä, vaikkakin S25-mallit ovat olleet asian suhteen markkinoiden heikompaa päätä. Suorituskyvyn lasku oli kuitenkin tasaista ilman suurempia hyppyjä suuntaan tai toiseen, mikä on hyvä asia.
Valitettavasti prosessorirasituksessa tarina on toinen suorituskykykuvaajan hyppiessä varsin voimakkaasti samaan tapaan kuin Galaxy S25 Ultrassakin. Suorituskyky myös laski huomattavan paljon jääden pienimmillään vain 55 prosenttiin maksimista.
Akunkesto Galaxy S25+:ssa oli viikon testijaksolla hyvää. Kuten pienempi S25-perusmallikin pärjäsi myös Plus malli toistuvasti yli kahden kokonaisen päivän, joskin hieman isommalla marginaalilla. Siinä missä S25:ssä akkua saattoi kahden päivän jälkeen olla jäljellä 15–20 prosenttia oli S25+:ssa suhteellisen samanlaisella käytöllä noin 30 prosenttia. Kolmatta päivää S25+:lla ei kuitenkaan onnistuttu testiviikon aikana yhdellä latauksella selviämään. Näytön käyttöajat pyörivät testijaksolla noin kahden ja kolmen tunnin välimaastossa päivää kohden.
Akun latausteho S25+:ssa on pienempää S25:ttä parempi, mikä tulee toki tarpeeseen pykälän suuremman akun kanssa. Latausnopeus oli myös testiemme mukaan selvästi parempi puhelimen latautuessa tyhjästä täyteen 61 minuutissa ja 44 minuutissa 90 prosenttiin. Käytännössä latausnopeus on siis pysynyt samana kuin edeltäjämallissa, eikä se edusta lähelläkään markkinoiden nopeimpia latautujia, vaan ennemminkin tässä hintaluokassa heikompaa keskitasoa.
Akun latausnopeus (45 W, käytössä maksimissaan 65 W lataustehoa tukeva USB PD -laturi)
- 15 min: 40 %
- 30 min: 72 %
- 44 min: 90 %
- 61 min: 100 %
Yhteenveto
Samsungin viime vuoden S24-malliston yhteydessä totesimme puhelimen päivitysten jääneen jo parin vuoden ajan kohtalaisen vähäisiksi ja vuodelle 2025 korealaisvalmistaja on jatkanut tutulla linjallaan. Galaxy S25+ ei nimittäin edeltäjästään erotu juuri lainkaan pykälän kulmikkaampia ulkomuotojaan lukuun ottamatta. Harmillisesti S25+:n kokoisessa puhelimessa kulmikkuus ei ainakaan allekirjoittaneen käsissä ole ollut askel parempaan päin, vaan puhelin on hieman edeltäjäänsä epämukavampi käsissä.
Galaxy S25+ on kuitenkin edelleen kohtalaisen tasapainoinen lippulaivaluokan puhelin, mutta pieniksi jääneet muutokset alkavat painaa selvästi sen perusmallia korkeammassa 1200 euron hintaluokassa. Pienemmästä sisaruksesta erottuva 1440p-näyttö on edelleen hintaluokassaan hyvä ominaisuus ja samoin UWB-tuki on kiva lisä, jota jokainen kilpailija ei nykypäivänä tarjoa, mutta erityisesti puhelimen kamerajärjestelmä alkaa toimia hintaluokassaan pienoisena riippakivenä.
Uudistunut järjestelmäpiiri on jälleen parantanut hieman kameran käsittelyjälkeä, mutta erityisesti puhelimen ultralaajakulmakamera kiinteine tarkennusetäisyyksineen ja selvästi suttuisine kuvanlaatuineen on 1200 euron hintaan selvä miinus. 45 watin maksimilatausteho on paperilla kohtalaisen hyvä lupaus, mutta siitä huolimatta latausnopeus jäi kohtalaisen alhaiseksi tyhjästä täyteen latauksen kestäessä noin tunnin.
Huono puhelin Galaxy S25+ ei miinuksistaan huolimatta missään nimessä ole ja Snapdragon 8 Elite for Galaxy on paperilla huomattava päivitys viime vuoden Exynokseen, mutta käytännön käyttökokemuksissa puhelin ei kuitenkaan eroa merkittävästi edeltäjästään. Yksi Samsungin huippuominaisuusista, peräti 7 vuoden päivityslupaus, on sekin luvattu myös viime vuoden puhelimille, eli vuoden myöhässä Galaxy S24+:n kelkkaan hyppääminen ei tee päivityslupauksesta vielä nykyäänkään kilpailijoihin nähden huonoa.
Plussaa
- Erittäin hyvä päivityslupaus (7 suurta Android-päivitystä ja 7 vuoden tietoturvakorjaukset)
- Lippulaivaluokan suorituskyky
- Kohtalaisen hyvä akunkesto
- Android-markkinoiden monipuolisimmat tekoälyominaisuudet
Miinusta
- Ultralaajakulmakameran kiinteä tarkennusetäisyys ja kuvien suttuiset yksityiskohdat
- Telekameran heikko hämäräsuorituskyky
- Akun tunnin latausaika tyhjästä täyteen varauksin
- Pieniksi jäävät muutokset edeltäjämalliin verrattuna.
- Osa tekoälytoiminnoista ei käytettävissä suomeksi
Huomioitavaa
- Puhelimen mukana ei toimiteta laturia (EU:n laturidirektiivi)
12 kommenttia
Loading new replies...
Näytetään 50 ensimmäistä kommenttia. Lue kaikki kommentit ja keskustele aiheesta foorumilla TechBBS →