AIDA64:n päivityslogeissa vilahtaa muun muassa ensimmäinen kannettaville tarkoitettu, virallisesti ylikellotusta tukeva Core i9 -prosessori.

FinalWiren AIDA64 on yksi suosituimmista tietokoneen tietojen ja lämpötilojen seurantaan tarkoitetuista ohjelmista. Se on muiden kaltaistensa ohjelmien tapaan osoittautunut aika ajoin myös loistavaksi lähteeksi tulevien julkaisujen osalta, sillä usein ohjelmien kehittäjät lisäävät niihin tuen lähitulevaisuudessa julkaistaville tuotteille ennakkoon.

AIDA64:n tuoreimman beetaversion muutoslogista löytyy mielenkiintoisia paljastauksia Intelin tulevista prosessoreista. Vaikka 8. sukupolven Core-prosessoreista on julkaistu vasta pieni osa, on AIDA64:n beetaversioon lisätty Intelin prosessorinumeroiden tunnistus joukolle 9. sukupolven Core-prosessoreita. Mukana on myös täydennystä 8. sukupolven prosessoritarjontaan ja mielenkiintoinen uutuus mobiilipuolelle.

AIDA64:n mukaan 9. sukupolven Core-prosessoreita tulevat olemaan ainakin Core i3-9000(T), i3-9100(T), i3-9300(T), i5-9400(T), 9500, 9600(K). Prosessoreista tai niiden arkkitehtuurista ei tiedetä vielä tässä vaiheessa mitään, mutta käytännössä vaihtoehdoiksi voidaan laskea jonkinlainen päivitysversio Coffee Lake -arkkitehtuurista (14nm++ prosessi) tai uusi Ice Lake -arkkitehtuuri (10nm+ prosessi). Myös ensimmäisen sukupolven 10 nanometrin prosessilla valmistettava Cannonlake voisi olla teoreettinen vaihtoehto, mutta tällä hetkellä sitä ei odoteta lainkaan saapuvaksi työpöydälle.

Mobiilipuolella Intel tulee julkaisemaan nykyisten Kaby Lake Refresh -arkkitehtuuriin perustuvien 8. sukupolven prosessoreiden rinnalle joukon suorituskykyisiä Coffee Lake-H -prosessoreita. Coffee Lake-H on työpöytäversionsa tavoin maksimissaan 6-ytiminen ja niiden konfiguraatiot noudattavat nimeämisen puolesta työpöytämalleja lukuun ottamatta mobiilipuolelle täysin uutta Core i9 -mallia, joka on samalla perheen ainut virallisesti ylikellotusta tukeva malli.

Voit tutustua täyteen listaan 8. sukupolven Core -prosessoreiden tulevista malleista AnandTechin artikkelissa, jossa ovat mukana myös tulevat Pentium Gold-, Pentium Silver-, Celeron G- ja Celeron N/J -prosessorit.

Lähteet: AnandTech, AIDA64

This site uses XenWord.
;